i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Boxtel
Tags:

en maakt ook deel uit van:

Atlas: RK kerken

vertelde op 3 maart 2017 om 11:47 uur

Vanaf de snelweg levert "Magere Josje" een opvallend aandeel aan de skyline van Boxtel. Maar van dichtbij lijkt het een merkwaardig gebouw.

Ooit was het de kerktoren van de Maria Reginakerk, die hier tussen 1959 en 2008 stond. In 2008 is de kerk gesloopt. Om de toren heen werd het appartementencomplex Banier gebouwd.

Van deze kerk weten we eigenlijk niet zoveel. Heb je er nog mooie foto's van, ben je er misdienaar geweest, gedoopt of getrouwd, vertel het ons. En stuur je foto's in.

Misschien dat je ook nog wel wat weet over de mannen Gods die in dit moderne godshuis de heilige mis verzorgden? Je zou kunnen denken aan de priester H. de Beer, die als zogeheten 'bouwpastoor' als taak kreeg om de nieuwe parochie leven in te blazen. In 1958 ging hij daarmee aan de slag, op 41-jarige leeftijd. De Maria Reginakerk werd een jaar later in gebruik genomen. Op de onderste foto zien we De Beer tijdens zijn installatie als pastoor. Herken je hem nog?

Je kunt hieronder al je verhalen met ons delen over deze en andere priesters van de Maria Regina, of over de kerk zelf. We zijn benieuwd!

De Maria Reginakerk Links: kerk en toren met uurwerk van de Maria Regina (BHIC, 1685-049976, foto: © Frans Kuit | Brabant-Collectie, Tilburg University) Foto: BHIC / Paul Huismans, 2017
Pastoor De Beer  

Installatie van priester H.A.K.M. de Beer als pastoor van de Maria Reginakerk, Boxtel 21 september 1958. Wie herken jij nog meer op deze foto? (BHIC, 1901-001237, Fotopersbureau Het Zuiden)

 

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (1)

Paul Huismans
Paul Huismans bhic zei op 2 augustus 2019 om 15:12 uur

Telefonisch kregen wij de volgende reactie: "In deze kerk ben ik op 2 december 1960 gedoopt. Niet door de reguliere pastoor maar door mijn "Heeroom", toenmalig kapelaan W.J. de Jonge. Naar mij later is verteld is in de nacht van 2 op 3 december door hevige regenval het dak ingezakt. Ik ontken nog steeds elke betrokkenheid."

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: