i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Ravenstein
Tags:

Magie van de Kerststal

vertelde op 24 december 2018 om 10:53 uur

Deze week ging mijn vierjarige dochter kijken bij de kerststal in de kerk. Thuis had ze zelf dit weekend al een stalletje van karton in elkaar geknutseld en onder onze kerstboom gezet, met een kaarsje erbij.

Kerststal bij de familie van dr. Sluijters, Ravenstein 1954 (foto: Fotopersbureau Het Zuiden, collectie BHIC)Kerststal bij de familie van dr. Sluijters, Ravenstein 1954 (foto: Fotopersbureau Het Zuiden, collectie BHIC

Jozef en Maria, drie wijzen uit het oosten, de os en de ezel en vooral het kindje Jezus in een kribbe met hooi; voor mijn dochter heeft het iets magisch.

Ook dit jongetje kijkt vol belangstelling met een koekje in zijn hand naar de kerststal. Dit is wel een erg fraai exemplaar, helemaal van hout, met engelen en echte kaarsjes. De foto is genomen in de jaren 50, in Ravenstein.

Kijk naar Toen

Kun jij je nog herinneren dat je ook zo vol verwondering naar een kerststal keek? Brengt deze foto warme Kerstgevoelens en -herinneringen bij je naar boven of denk je aan iets heel anders bij het zien van dit tafereel? We zijn benieuwd naar jouw verhaal.

We hopen op reacties! Deel jouw herinneringen in het vak 'Reageer op dit verhaal' hieronder.

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in De Sleutel, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 9 oktober 2016 om 16:57 uur

Een nieuwe kerk dankzij de loterij!

vertelde op 19 september 2017 om 11:18 uur

De stilte voor geen storm

vertelde op 27 november 2018 om 13:48 uur

Eén der oudste plekjes