i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Heesch
Tags:

Mannenwerk

vertelde op 26 juli 2011 om 14:11 uur

Dit soort klussen wordt meestal gedaan door mannen. “!” Millimeterwerk dus! "Piet, ’n bietje naar links. Nee, da’s teveul, nou ’n tikske naar rechts. Ja, nou staat-ie mooi rechtop."

Hier worden speeltoestellen geplaatst op een veldje in de Heesche nieuwbouwwijk Heelwijk. De noeste werkers zijn hoogstwaarschijnlijk van De Meetlat.

Die organisatie ‘deed’ in tweedehands spullen, vanuit de voormalige noodkerk aan de Mgr. v.d. Hurklaan, maar blijkbaar pakte zij ook dit soort projecten aan.

De foto werd begin jaren ’80 gemaakt, dus de kans dat de mannen en de plek worden herkend, is levensgroot.

We rekenen dan ook op reacties vanuit Heesch!

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (10)

Joop van der Heijden zei op 27 juli 2011 om 23:26 uur

Hallo.Ik ben Joop van der Heijden. heb destijds, in het kader van mijn stage, het project "mensen zonder werk" in Heesch mee opgezet. Onderdeel daarvan was "de Meetlat" inderdaad een organisatie die tweedehands spullen bij mensen ophaalde en vervolgens verkocht aan mensen die de spullen hard nodig hadden. Verder werden er klussen 'verricht' voor verenigingen en instanties die de centjes goed konden gebruiken.
Op de foto zie je in ieder geval van links naar rechts: Tonnie vd Biezen, Marikus de Vries en als vierde Jan Keijzers. Van de derde persoon vanaf links is mij de naam ontschoten.
Ik herinner mij die periode, inderdaad beginjaren 80, als een dankbare periode waar, mensen zonder werk zinvol bezig waren voor andere mensen of instanties die het goed konden gebruiken.
Ik heb er in ieder geval veel voldoening gekend en gezien.

Miriam Keijzers zei op 28 juli 2011 om 22:13 uur

Hallo. Mijn naam is Miriam Keijzers en helemaal rechts op de foto staat mijn oom: Jan Keijzers. Hij heeft altijd met veel plezier en overgave gewerkt bij het project de Meetlat.
De man die naast hem staat is Huub van Kessel.

Joop van der Heijden zei op 28 juli 2011 om 23:30 uur

Inderdaad,Huub van Kessel, die naam was mij ontschoten.
En ja, ik kan mij herinneren dat Jan met overgave en enthousiasme zich inzette voor het vrijwilligerswerk waarmee hij anderen kon helpen.

Henk Buijks bhic zei op 29 juli 2011 om 15:22 uur

Bedankt, Joop en Miriam! Ook wie De Meetlat niet kent, zal uit de wijze waarop jullie over deze organisatie en de medewerkers schrijven, kunnen opmaken dat deze club in meerdere opzichten prima werk heeft gedaan.

HHJ van Kessel zei op 10 augustus 2011 om 11:40 uur

Beste BHIC.Even een kleine aanvulling op de voorgaande berichten. De Meetlat was een van de activiteiten ontstaan via de Werkgroep "Mensen zonder Werk". Het plaatsen van de bewuste speeltuigen gebeurde door vrijwilligers uit genoemde werkgroep. Dhr Keijzers had het project Tuinonderhoud als taak en Dhr de Vries werd administratief in vaste dienst van de werkgroep aangesteld.
Andere activiteiten van de werkgroep waren:o.a.cursussen zoals hobbyen/knutselen en koken, de al genoemde klussendienst, de Stencildienst, de overdekte caravanstalling en het organiseren van informatie bijeenkomsten voor soortgelijke activiteiten in de hele regio.

Henk Buijks bhic zei op 10 augustus 2011 om 14:21 uur

Beste @HHJ van Kessel, het beeld dat we van De Meetlat krijgen, wordt steeds completer op deze manier. Bedankt!

Martijn Hendriks zei op 10 maart 2012 om 11:59 uur

Ik ben op zoek naar een zekere Joop van der Heijden oud vertegenwoordiger van het voetbalblad Elf.

Afkomstig uit Helmond.

Mijn telefoonnummer is : 0765653345

Joop van der Heijden zei op 10 maart 2012 om 12:18 uur

Voor zover het de bedoeling is om hierover op dit onderwerp te communiceren wil ik even meegeven dat ik nooit voor ELF gewerkt heb.

martijn zei op 6 mei 2012 om 19:50 uur

Hij heet toevallig ook zo!

Henk Buijks bhic zei op 7 mei 2012 om 08:49 uur

@Martijn, even voor de duidelijkheid: heeft de Joop van der Heijden die jij zoekt, iets met ons fotoverhaal over De Meetlat in Heesch te maken? Zoniet, dan geef ik je weinig kans langs deze weg. Probeer Helmond eens.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 13 augustus 2009 om 09:32 uur

Op de bouw

vertelde op 13 oktober 2011 om 10:50 uur

Zuiderplas