i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Roosendaal en Nispen
Periode: 2011 - 2012
Tags:

en maakt ook deel uit van:

Atlas: Kloosters

vertelde op 14 september 2012 om 11:42 uur

In 2011 verlieten de Franciscanessen van Roosendaal het moederhuis Mariadal. De teruglopende omvang van de congregatie en de ouderdom van de zusters noopten hiertoe. De zusters vestigden zich aan de Sint Theresialaan.

Het bestuurscentrum van de orde kreeg de naam Mariastede. De zusters die van Mariadal kwamen werden gehuisvest in het nieuwe klooster Clarastede. Beide zijn gebouwd bij het Elisabethklooster aan de Wouwseweg. Hier is verder een woon-zorgcomplex gesticht, dat ook openstaat voor leken. Het klooster staat binnen dit geheel op zichzelf, maar deelt wel enkele faciliteiten, zoals de kapel en de maaltijdvoorziening, met het woon-zorgcomplex. Clarastede biedt de zusters mogelijkheden om op eigentijdse wijze invulling te geven aan het samenleven in een congregatie. Foto: BHIC / Frans van de Pol, 2015

Foto: BHIC / Frans van de Pol, 2015

De nieuwbouw werd ontworpen door EGM architecten uit Dordrecht/Rotterdam. De bouw werd gerealiseerd door Kanters Bouw uit Barendrecht.

Bron: Jan Smits, Vademecum van religieuzen en hun kloosters in Noord-Brabant. Alphen a/d Maas, 2010.

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (2)

Simone schippers zei op 5 februari 2017 om 12:53 uur

Goedemiddag, mijn naam is Simone schippers uit Breda en al reageer ik niet op het verhaal toch wil ik u graag even benaderen over mijn verhaal. Ik ben op zoek naar een zelfgemaakt non op een bidstoeltje die ik al jaren geleden heb verkocht aan een mevrouw woonachtig in Roosendaal, facebook en BN de stem heb ik ook benaderd helaas zonder succes. Misschien dat u mij verder kan helpen ik zou de non weer heel erg graag bij mijn collectie poppen willen voegen! Misschien dat deze mevrouw bij u bekend is en heeft zij geen interesse meer in de non. Mag ik u bij voorbaat heel erg danken! Met vriendelijke groet Simone.

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 6 februari 2017 om 13:41 uur

Hoi Simone, je hebt gelijk: dit is niet echt de beste plek voor een dergelijke vraag. Maar mogelijk herkent iemand je verhaal en weet over wie het gaat: dat zou dan een mooie meevaller zijn...

Succes met je zoektocht!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 14 september 2012 om 10:55 uur

Klooster Mariadal in Roosendaal