i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Oss
Tags:

Meneer Van Gulik in de bloemetjes

vertelde op 29 januari 2008 om 10:50 uur

Op deze foto is veel te zien! Op de eerste plaats natuurlijk meneer Van Gulik (vierde van links), die gehuldigd wordt ter gelegenheid van zijn 25-jarig ambtsjubileum als griffier van Waterschap De Maaskant.

Maar wat te denken van die prachtige, naoorlogse muurschildering op de achtergrond met dansende mensen, bloemen en muziekinstrumenten?

Of het Perzisch tapijtje op het tafeltje voor met daarop een klok die het moment van de opname weergeeft (drie uur ’s middags)?

We weten dat deze foto is gemaakt op 13 maart 1951, vermoedelijk in De Groene Engel in Oss. De Groene Engel is immers lang het kantoor van Waterschap De Maaskant geweest. Maar zeker weten doen we dat niet.

Wie kan ons daarom meer over deze foto vertellen? Over de locatie, de personen die erop staan of over deze griffier, meneer Van Gulik?

Het BHIC is erg benieuwd naar jouw verhaal.

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (2)

Marlies Meijer zei op 16 november 2019 om 18:56 uur

Mijn oudoom Jan was jarenlang werkzaam bij het waterschap Maaskant in Oss. Hij was een oom van mijn moeder en halfbroer van mijn grootvader Willem van Gulick, priesterkleermaker bij het grootsemenarie van Brabant. Ook zijn vader dus tevens de vader van oudoom Jan had een kleermakersbedrijf, verbonden aan het grootsemenarie.
Hoewel de foto niet heel duidelijk is meen ik oudoom Jan te herkennen. Ik moet een bidprentje hebben van zijn overlijden. Later is mijn oom Jan Dorenbosch werkzaam geweest bij hetzelfde Waterschap. Ik meen dat mijn oudoom toen met pensioen was of ging. Jan van Gulick had twee zoons die priester waren. Een ervan is jong gestorven in de oorlog. Hij zat in het verzet en is niet terug gekomen uit het kamp.

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 18 november 2019 om 12:54 uur

Bedankt voor deze waardevolle aanvulling, Marlies! Als je op de foto klikt, wordt het groter; misschien kun je je oudoom dan beter herkennen?

En mocht je het bidprentje toevallig terugvinden, wil je het dan mailen naar info@bhic.nl ovv Van Gulik? Dan zetten we het hier graag bij!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: