i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Den Dungen
Tags:

Pootje baden

vertelde op 23 juli 2015 om 16:58 uur

Zo te zien zijn ze aan het pootje baden: deze jonge dames uit Den Dungen. Deze leden van de missienaaikring zijn een dagje naar Zandvoort en dit vrolijke moment is vastgelegd door de kapelaan.

Dagje naar Zandvoort

Een missienaaikring bestaat – zo halverwege vorige eeuw - doorgaans uit een aantal meisjes, onder leiding van meer ervaren dames. Zij maken met veel geduld en vaardigheid kerkelijke gewaden voor missionarissen maar ook liturgische gewaden en benodigdheden voor het altaar.

Vaak zetten dergelijke kringen ook missietentoonstellingen en fancy-fairs op touw. Opbrengsten komen uiteraard ten goede aan de missie. Al dat harde werk wordt jaarlijks beloond met een uitstapje en in 1957 is gekozen voor de Keukenhof; een bezienswaardigheid die dan nog maar zeven jaar open is.

Dankzij deze kapelaan Van Hoof – die vaak op pad ging met zijn camera - krijgen de jaren vijftig kleur. Hoewel we vaak in het duister tasten wie er op de foto staan, weten we het hier precies: Betsie Vissers; Zus Broeren; Willie van Grinsven; Thea Schuurmans; Miet de Laat.

Wat we nog missen, is het verhaal àchter deze foto. Hoe bijzonder was zo’n uitstapje? Hoe groot was het gezelschap? Werd er nog gezwommen en is de prachtige kleding zelf gemaakt? Kortom, welke herinneringen komen los bij het zien van deze foto? Vertel ze ons!

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in De Meijerij.

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (2)

Riet de Wit zei op 8 september 2015 om 15:06 uur

Sorry maar de dames kwamen uit Den Dungen , en we mochten toen niet zwemmen want er waren geen kleedhokjes daar .we waren met een hel bus vanuit Den Dungen naar Zantvoort onder begeleiding van Kapelaan vn Hoof

Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 9 september 2015 om 09:55 uur

Wat leuk om te lezen Riet, was je er dus zélf bij? En zo ja, heb je nog herinneringen aan deze dag?

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 1 november 2012 om 15:23 uur

“De vreeselijke brand te Den Dungen”

vertelde op 6 februari 2009 om 16:27 uur

Brug Den Dungen