i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Oss
Tags:

Nederlands kampioen!

vertelde op 4 februari 2011 om 13:13 uur

Op een zondag in 1953 werd de 21-jarige Piet Wingens uit Heesch kampioen herenkapper van Nederland. Hij werkte toen bij Van den Biggelaar aan het Walplein in Oss. Op de foto zien we een trotse Piet met de Osse collega’s en in de stoel zijn model, Wagemakers.

Mogelijk had de fiere bekerwinnaar toen al een aanbieding op zak om in Den Haag te komen werken voor maar liefst 100 gulden in de week. Maar dit Haagse avontuur ging niet door: Piet kreeg een ‘betere’ baan voor f 1,25 per dag, de militaire dienst!

Nadien opende hij zijn eigen kapperszaak in Schaijk en werd hij bekend als “Pietje de Kapper”. In Schaijk zullen ze de man in het zwart nog wel herkennen, en in Oss hopen we dat iemand de vijf personen in het wit identificeert. We hopen dan ook dat jullie reageren!

Met dank aan Mari, zoon van Piet Wingens, voor het beschikbaar stellen van deze foto!

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (6)

Adriaan Spijkers, Schaijk 73 jaar zei op 11 februari 2011 om 17:23 uur

meteen toen Pietje Wingens in schaijk begon ging ik er naar de kapper,als militair van 1957-1958 in de schutsboomstraat,en later in de past.van winkelstraat,ook heb ik voor Piet en Nellie mogen zingen in de kerk van Schaijk bij hun 50 jarig huwelijk,en bij het afscheid van Piet met de uitvaart,Piet was altijd een gezellige joviale en aardige man gebleven,

Henk Buijks bhic zei op 17 februari 2011 om 13:15 uur

Adriaan, ik denk dat de nabestaanden van Piet Wingens blij zullen zijn met jouw goede herinneringen aan hem!
Natuurlijk zijn wij van het BHIC ook benieuwd naar de andere personen op de foto, de collega's van Piet bij de kapperszaak in Oss. Wie waagt het erop?

Joep van den Biggelaar zei op 17 januari 2013 om 20:04 uur

Het is leuk om te zien dat de oude foto's en verhalen overal wel weer verschijnen! Zo zie ik toch mijn opa weer in zijn jonge jaren in z'n kapsalon!

Henk Buijks bhic zei op 18 januari 2013 om 09:59 uur

@Joep, we zijn hier blij met jouw reactie, want nu wordt - na bijna 2 jaar - ook iets bekend over de mannen in het wit. Klopt het dat de kapper vooraan links jouw opa is? En ken je toevallig - buiten Piet Wingens - ook anderen op deze foto?

Joep zei op 18 januari 2013 om 10:19 uur

De langste van die rechts achter staat is mijn opa Harry van den Biggelaar. De andere mensen die op de foto staan weet ik zo allemaal niet wie het zijn maar ik zal het is navragen bij mijn oma! Die weet het allemaal nog goed dus daar kunnen heel wat verhalen uitkomen!

Henk Buijks bhic zei op 18 januari 2013 om 10:57 uur

Bedankt, @Joep! We wachten de verhalen van jouw oma gewoon even af....

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: