i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Schaijk
Tags:

Neveltankwagen

vertelde op 21 oktober 2013 om 16:56 uur

In 1955 kreeg de brandweer van de toenmalige gemeente Schaijk de beschikking over een neveltankwagen. Wanneer je daar een brandspuit op aansloot, kon het bluswater verneveld worden.

We vermoeden dat het hier ging om iets nieuws in de wereld van de brandbestrijding. De presentatie van deze aanwinst trok in ieder geval de nodige aandacht, niet alleen van de brandweerlieden, maar ook van het gemeentebestuur en van mensen op straat.

Omdat ’n aantal leden van het brandweerkorps herkenbaar op de foto staat, verwachten we de nodige reacties en verhalen, maar enige uitleg over de voordelen van de verneveling van bluswater is ook nooit weg.

Dus, mensen uit Schaijk en Reek, laat van jullie horen via onderstaande reageerlink. Of grijp de telefoon.

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (2)

Ad van der Pas zei op 3 september 2016 om 15:57 uur

Op de achtergrond staat de boerenbond gebouw in de Schutsboomstraat die op de nominatie staat om te verdwijnen voor het nieuwe dorps centrum.De plek van deze gebeurtenis was de bogaard van Hoefnagels. De foto is gemaakt begin vijftiger jaren want er stonden noch geen woningen. de brandweerman op de foto is waarschijnlijk Jan de Grauw met naast hem Burgemeester van de Ven bij de installatie van een nieuwe neveltankwagen.

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper bhic zei op 7 september 2016 om 11:18 uur

Hartelijk dank voor deze achtergrondinformatie, Ad! Fijn dat we nu weten waar de foto gemaakt is en wie de personen op deze foto zijn. Heb je zelf misschien nog herinneringen aan branden die hebben gewoed in de gemeente Schaijk of aan de brandweer zelf?

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: