i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Schaijk
Tags:

Nieuw Schaijk

vertelde op 23 november 2011 om 09:59 uur

De fotograaf staat hier aan de Schaijkse kant van de rijksweg ’s-Hertogenbosch-Grave, ter hoogte van het kruispunt. Er staan nog geen stoplichten, maar die zullen niet lang meer op zich laten wachten.
Aan de overkant zien we Café-Restaurant Nieuw Schaijk (dat er in 2011 nog steeds staat!) en rechts daarvan de Zeelandsedijk.

‘Nieuw Schaijk’ is één van de vele pleisterplaatsen langs de oude rijksweg. Bijzonder - en voor kinderen heel aantrekkelijk - zijn de speeltuin en de roeivijver waarover ‘Nieuw Schaijk’ beschikt. Dat vertelt althans het bord links op de foto.

Komen er al herinneringen naar boven aan deze plek? Wie waren toen - rond 1960 - de uitbaters van dit etablissement? Als je meer weet, dan vooral reageren!

Gebruik de reageerlink hieronder en laat wat van je weten. Wij zijn erg benieuwd.

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (4)

Nico Brands zei op 9 januari 2012 om 18:13 uur

Dit cafe werd in 1952 door de Fam. van Zummeren verkocht aan de Fam. Aarts. Zij verkochten dit cafe in 1963 Jos Verstappen. Hij verhuurde dit cafe eerst aan de 2 broers de Groot en na een paar jaar ging het over naar de Fam. van Lijssel. Zij hebben dit cafe gerund tot ongeveer 1985. Toen werd de nieuwe eigenaar de Fam Tielemans. Zij hebben het uitgebreid met een grote zaal, een serre en een heel mooi terras.

Mariët Bruggeman bhic zei op 10 januari 2012 om 10:49 uur

Beste Nico,
heel erg bedankt voor je reactie. Nu weten we tenminste wie de uitbaters/eigenaren waren van dit café. Ben je er zelf vaak geweest ?
Met vriendelijke groeten,

Edward van Lijssel zei op 12 september 2013 om 16:35 uur

Foutieve weergave.
In 1964-1979 zat hier Adriaan van Lijssel.
De Groot kwam erna in 1979

Mariët Bruggeman bhic zei op 19 september 2013 om 11:59 uur

Bedankt Edward, voor het rechtzetten van de namen van de uitbaters/eigenaren. Is Adriaan van Lijssel zeker familie van je ?
Met vriendelijke groeten,

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: