i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Sint-Michielsgestel
Tags:

Oom Frater

vertelde op 19 april 2010 om 13:58 uur

Mijn Ome Frater (Jan Hermans) is jarenlang aan het Gestelse Doveninstituut verbonden geweest. Wij zijn vaak bij hem op visite geweest. We gingen dan vanuit Tilbug, achter op de fiets van onze Pa (Postelmans), 'n dagje uit en kregen daar in Sint-Michielsgestel lekker eten en snoep.

Na het Doveninstituut [moet zijn De Ruwenberg, zie commentaar] is Ome Frater hoofd van de jongens-mulo in Deurne geworden. Op een van zijn geliefde fietstochten in de Peel is hij toen verongelukt bij het oversteken van de weg.

Ik ben benieuwd of er nog iemand is die hem heeft gekend.

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (4)

Mari van Oorschot zei op 15 oktober 2010 om 12:13 uur

Beste Leonie,

Bij het lezen van je stukje krijg ik de indruk dat er sprake is van een verwisseling.
Op het Instituut voor Doven (later Viataal, en tegenwoordig Kentalis) hebben namelijk nooit Fraters gewerkt. De begeleiding van de jongens was in handen van de broeders van de Onbevlekte Ontvangenis uit Maastricht.
Als je oom inderdaad frater was, en geen broeder, dan werkte hij vermoedelijk op De Ruwenberg in Sint Michielsgestel. Dat internaat werd namelijk geleid door de Fraters van Tilburg.

Leonie Smits zei op 7 juli 2011 om 22:42 uur

Hoi Mari, ik reageer wel erg laat, omdat ik de pagina kwijt was, maar je hebt gelijk. Het was De Ruwenberg. Jammer dat er geen bekenden meer zijn die daar ook gewoond/gewerkt hebben. Groet Leonie.

Wil van Deursen, Deurne zei op 9 september 2013 om 12:00 uur

Beste Leonie,
Kijk ook even op DeurneWIKI. Wij zijn bezig met het onderdeel Fraters van Tilburg.
gr.

Leonie Smits-Postelmans zei op 9 september 2013 om 13:01 uur

Bedankt Wil, ik ben ook op zijn begrafenis geweest en heb na het overlijden van mijn moeder, een album gehad waar nogal wat foto's staan van zijn begrafenis. Ook allerlei namen van zijn collega-fraters en handtekeningen. Ook heb ik nog zijn rozenkrans.Leuk alsnog iets te horen over hem. Groet Leonie.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: