i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Grave
Tags:

Op de ski's!

vertelde op 1 december 2016 om 14:24 uur

Een goede voorbereiding is het halve werk. Bij de winkel van Burhorst in de Maasstraat in Grave wisten ze daar alles van. Kwam jij hier ook je inkopen doen voor de jaarlijkse wintersport?

 Winkel Burhorst in de Maasstraat te Grave

Dit vriendelijke koppel, vermoedelijk de eigenaren van Burhorst, verkochten hier ski's, schoenen, wanten en allerlei andere handige accesoires. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een heerlijke wintersport!

Maakte jij jezelf ook ieder jaar 'winterklaar' in deze winkel of kende je de eigenaren misschien persoonlijk? Welke winterse verhalen kun jij ons vertellen? Deel je herinneringen met ons!

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (2)

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper bhic zei op 14 december 2016 om 12:22 uur

Mevrouw Bakers-Burhorst kwam vanochtend in Grave om ons meer te vertellen over deze foto. De twee mensen die we hier zien, waren geen onderdeel van de familie Burhorst. Het echtpaar Borremans had namelijk een eigen ski-afdeling in het pand aan de Maasstraat.

De geschiedenis van de familie Burhorst in Grave gaat ver terug. Al in 1847 kwamen zij vanuit Duitsland en vestigden zij zich in het vestingstadje met een textielzaak. Op 31 december 2003 is de zaak uiteindelijk, na maar liefst 127 jaar, opgeheven.

Mevrouw Bakers-Burhorst, die jarenlang eigenaar van de winkel is geweest, woont nog steeds in het gebouw aan de Maasstraat. Het voormalige winkelpand wordt nu verhuurd aan een reclamebureau.

We willen mevrouw Bakers-Burhorst van harte bedanken voor het delen van haar verhaal. Zij is heel benieuwd of er nog meer reacties worden geplaatst. Wie wil zijn persoonlijke herinneringen met ons delen?

nils zei op 5 januari 2017 om 18:20 uur

als ons moeder eind jaren 80 zei "nette stevige leren schoenen" dan wisten we we gaan naar burhorst in grave en we mogen wéér geen sportschoenen. mischien maar goed ook want die leren schoenen bleven veel langer heel. later mochten we ook bij burhorst een skipak uitkiezen voor de eerste skivakantie. dat was begin jaren 90, dus neongroen, neonroze, en neongeel op 1 pak was helemaal niet gek. :-)

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 25 september 2012 om 11:36 uur

Café Central in Grave

vertelde op 3 november 2016 om 10:39 uur

Plons 'ns d'r in!