skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman Bhic

Opening textielzaak

Op 28 oktober 1960 legde een fotograaf van Fotopersbureau Het Zuiden de opening van de textielzaak van de familie Van den Bosch-Korsten vast. Daardoor zijn wij nu, bijna 60 jaar later, nog getuige van de feestelijkheden op deze bijzondere dag in Nuland. Kun jij onze foto's verrijken met jouw verhalen? We hopen op reacties.

Klik op de foto om deze te vergroten Opening van de textielzaak familie Van den Bosch-Korsten, 1960 (foto: Fotopersbureau Het Zuiden, 1657-000674)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De opening van de textielzaak van de familie Van den Bosch-Korsten werd in 1960 groots gevierd in Nuland. Of in ieder geval werden er veel foto’s gemaakt van dit feestelijke gebeuren. We zien hapjes en drankjes rondgaan, veel stoffen natuurlijk, een geestelijke die de winkel inzegent en vrolijke kinderen die daar tussendoor scharrelen. Op bovenstaande foto denken we de trotse eigenaren en hun gezin te zien, midden tussen de uitgestalde stoffen en textiel, maar zeker weten doen we dat niet.

Klik op de foto om deze te vergroten

foto: 1657-000675

Klik op de foto om deze te vergrotenfoto: 1657-000663
Kijk naar Toen

Wie kan zich deze opening nog herinneren? Kwam jij wel eens bij deze Nulandse textielzaak of heb je er misschien zelfs gewerkt? Wat verkochten ze er en waar zat de winkel eigenlijk? Herken je nog iemand op deze foto's of sta je er misschien zelf wel op? Kortom: we zijn benieuwd naar jullie verhalen en hopen dan ook op reacties. Deel jouw verhaal in het vak 'Reageer op dit verhaal' hieronder.

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in De Sleutel, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen

Reacties (2)

Gerard H.A.A. de Bie
Gerard H.A.A. de Bie zei op 2 april 2018 om 18:55
Mijn reactie voegt dan wel niets toe aan dit verhaal over een goed gefotografeerde winkel-opening. Echter na het bekijken van de foto''s zie ik wel enige gelijkenis met het verhaal en foto's van de opening van 'onze' winkel zo'n 2 jaar later : https://www.bhic.nl/ontdekken/verhalen/opening-van-de-eerste-zelfbedieningswinkel-in-het-dorp. Met dit verschil dat bij ons de fotograaf van de krant niet langs kwam en het, zo blijkt, met eigen fototoestel het ook goed ging.
Lisette Kuijper
Lisette Kuijper bhic zei op 3 april 2018 om 11:11
Wat leuk om deze gelijkenis te zien, Gerard! En inderdaad, ook met een eigen fototoestel is deze winkelopening prachtig op de gevoelige plaat vastgelegd. Bedankt voor het delen!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.

Lees ook deze verhalen