i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Berghem
Tags:

Openluchttheater Hoessenbosch

vertelde op 10 augustus 2018 om 09:37 uur

Als kind ging ik wel eens naar een voorstelling in het Berghemse Hoessenbosch. Theater in de open lucht: spannend, mooi en soms ook onhandig, omdat het succes van een uitvoering mede afhangt van het wisselvallige Nederlandse weer. Dat het openluchttheater toen al decennialang op die plek bestond, dat wist ik toen niet. In ons archief zijn meerdere foto's bewaard van de beginjaren van het Hoessenbosch. We zouden hier zo graag wat meer over weten. Herken jij iets of iemand op deze foto's of ken jij de geschiedenis? We horen graag van je!

Uitvoering in theater Hoessenbosch, Berghem jaren '40 (collectie BHIC, 1611-003326) Uitvoering in theater Hoessenbosch, Berghem jaren '40 (collectie BHIC, 1611-003326)

Deze foto van een drukbezochte voorstelling in het openluchttheater Hoessenbosch is er een uit een reeks. Het decor en de spelers zijn vanuit verschillende hoeken gefotografeerd en ook het publiek, dat zich met paraplu’s en hoofddeksels lijkt te beschermen tegen het weer, is een aantal keer te zien. De foto’s hebben als datering ‘ca. 1940’ en wij denken dat ze van net na de oorlog moeten zijn.

Hieronder een kleine selectie van de foto's. Mogelijk gaat het hier overigens om verschillende voorstellingen die allemaal dezelfde omschrijving en datering hebben meegekregen. De hele set foto's van deze uitvoerig vastgelegde voorstelling(en) kun je via deze link bekijken. Weet je meer over wat we op deze foto's zien? Aarzel dan niet om even contact met ons op te nemen of direct onder een foto of onder deze oproep je reactie achter te laten.

Uitvoering in het Hoessenboschtheater, Berhem jaren '40 (collectie BHIC 1611-003325) Spelers bij het Hoessenboschtheater, Berghem jaren '40 (collectie BHIC, 1611-003327)
Uitvoering in het Hoessenboschtheater, Berhem jaren '40 (collectie BHIC 1611-003325)
Kijk naar Toen

Wie weet meer? Herken je een van de spelers, iemand uit het publiek of weet je welke voorstelling hier opgevoerd wordt? Kun jij ons iets meer vertellen over deze eerste jaren van het Hoessenbosch of wil je juist je latere ervaringen delen? Alle verhalen zijn welkom. We hopen op reacties! Deel jouw herinneringen in het vak 'Reageer op dit verhaal' hieronder.

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in De Sleutel, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 10 februari 2017 om 11:15 uur

Heel Berghem Zingt

vertelde op 10 augustus 2018 om 09:37 uur

Openluchttheater Hoessenbosch