i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Gemert
Tags:

Opgeruimd staat netjes

vertelde op 28 juni 2017 om 12:01 uur

Iedere dinsdag was het markt in Gemert. De textielkramen stonden meest aan de straatkant en huishoudelijke artikelen meer naar het Binderseind. De groentekramen stonden voor de gracht. Het liep tegen vijf uur er waren bijna geen klanten meer op de Markt. Met de rug tegen de gracht stond een vrouw met fruit.

Plotseling kwam er een grote herdershond die net voor haar kraan een grote drol draaide. Het beest was zo groot dat ze hem niet weg durfde te jagen. Alle ander marktkooplieden keken toe.

Schuin tegenover haar stond Piet v Bracht uit Beek met pootproducten. Zodra de hond weg was, stapte Piet vanachter zijn kraam en liep naar de buurman die er met groente stond. Piet greep een bos wortelen, draaide het loof er af, knikte tegen zijn collega en stapte naar de marktvrouw.

Daar legde hij het wortelloof netjes over de drol en ging terug naar zijn standplaats.

Hij wist dat er telkens tegen einde van de marktdag een oudere man langs kwam met een tas om het groente- en fruitafval op te halen voor zijn konijnen.

Alle marktkooplieden keken toe, zonder ook maar een woord te wisselen. Het was wachten op de dingen die gingen gebeuren. Na een minuut of vijf verscheen de oude man met tas. Hij hield zijn tas open en veegde het “wortelloof” netjes in zijn tas. Na een groet aan de marktkooplieden kreeg hij van een marktkoopman een appel en verdween uit het zicht. De marktkooplieden bulderd van het lachen. Opgeruimd staat netjes!

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 24 augustus 2007 om 16:14 uur

Nuchter en vet: de Veghelse kalverhandel

vertelde op 6 december 2008 om 21:02 uur

Goed gebeurd!

vertelde op 27 februari 2015 om 10:39 uur

"Ik ging naar de markt"