skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Stef Uijens
Stef Uijens RA Tilburg
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Stef Uijens
Stef Uijens RA Tilburg

Oss in de ban van motoren

Mooie foto's uit vervlogen tijden. Oss in de jaren zeventig, in de ban van de 24-uursrace. Wie herkent mensen op deze foto's? Helemaal boven zien we leden van motorclub "Dijkpiloot" in 1977, als ze zich verzamelen onder de gevangenistoren van Megen.

Daaronder een foto waarop gedold wordt in de strobalen die voor de veiligheid van de coureurs bedoeld zijn, met daarnaast een foto van de loopbrug - vol reclame - bij de start en finish van de 24 uursrace. Daaronder twee foto's van Piet Verhagen.

Daaronder zien we links Harrie Hofmans, de grote animator achter de 24-uursrace van Oss van 1969-1975. De foto is gemaakt tijdens de jaarlijkse motorshow van Grand Prix Team bij garage Gielis in de Smalstraat. Hofmans. Rechts een ontmoeting van motorrijders van het Grand Prix Team, op een "verloren stukje Oss", zoals inzender Jan omschrijft. "Is het nu Organon, AKZO, Schering-Plough of MSD?"

Grote kans dat nog veel Ossenaren (of anderen) meer weten te vertellen over de 24-uursrace uit die jaren. Of dat je mensen uit die tijd herkent. Laat het ons weten!

Reacties (9)

Jacqueline Willemsen zei op 6 april 2011 om 11:30
Leden MC Dijkpiloot '77
Peter Wagemakers, Gerard Beck, Nettie vd Camp, Ad Princen, ?, Henk Wagemakers, Henk Gremmen, ?, Jos Wagemakers, Henk van Kaathoven, Jolanda?, Rinie van Lith, ?, Sjaak van Sommeren, Toon Wouters, Toon Eysvogels, ?van Hintum, Gerard Gunsing, Ad Gremmen, Willie vd Wetering, Bongo Herman van Rossum, Peter en Nellie Nederkoorn, ?Hoefnagels, Jacqueline Twigt, Jack Twigt, Willie en Carin van Doorn, Jan Wagemakers, Sjaak Arts, Toon Wagemakers, Frans vd Camp, Bart Gremmen, Hannie van Krey, Antonet en Frans van Rosmalen, Frans van Krey, Erik van Grunsven, Manus vd Hoven en Toon van Schijndel zit achter het stuur van Betsie.
Mylène Rutten, namens BHIC bhic zei op 7 april 2011 om 08:45
Beste Jacqueline,
Wat geweldig dat je die namen allemaal vermeld! Weet je ook nog iets bijzonders te vertellen over de race?
T de R zei op 18 juni 2011 om 19:32
Vergeet niet Tonny van Schijndel en Irene die in 1976 tot 1978 het Kelderke runde een gezellige tijd een groot motorrijder samen met Johan v.d.Wal,wie kent niet de 24uurs races
wim van ommeren zei op 5 februari 2014 om 09:19
Diverse races bezocht in Oss. Zeker een mooie tijd. Ongedwongen, kort op de baan. Overnachten in tent op middenterrein. Kan me nog goed de nacht herinneren waarin Hans Hutten door een ongeval om het leven kwam. Normaal gesproken sliep je (niet te lang !!) door het lawaai van de motoren heen. Maar 's nachts werd ik wakker van de stilte. Dat was het moment waarop Hans Hutten was verongelukt. Een goed coureur welke bij de KNMV niet mocht rijden omdat hij één slecht oog had. Reed veel met König. Heb zelf ook nog 3 seizoenen geraced bij de NMB in de standaard 500 klasse op een BMW 51-3. Samen met Floor Kars die in de 350 cc klasse reed. Kon altijd meerijden in de race tussen het Japans geweld. 's Zaterdagsavonds altijd feest in de plaatselijke kroeg/feesttent. De bobo's (woord bestond toen nog niet) van de NMB puike lui welke altijd aanwezig waren onder de coureurs en helpers. Alles goed georganiseerd. Mooie herinneringen in Born, Tegelen, Wijnandsrade, Brunssum, Amsterdam, St. Joris ten Distel, Molenschot, Belfeld, Tolbert.
Marilou Nillesen, namens BHIC bhic zei op 5 februari 2014 om 11:44
@Wim: Tjee, indrukkende bijdrage Wim. Wat mooi om te lezen allemaal. Naar aanleiding van je verhaal heb ik gezocht in de online historische kranten en trof daar onder meer dit verhaal:
<a href="http://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010560358:mpeg21:a0151" _blank="_blank">Hans Hutten verongelukt</a>
Jan Simons zei op 22 januari 2020 om 21:38
Ook ik was erbij en werd wakker door de stilte. Hans was mijn favoriet en reed volgens mij op een Honda 650? Ik had een foto van Sportsensatie waar hij op stond, Ben hem jammer genoeg bij een verhuizing kwijtgeraakt. Mijn moeder was toen nog baancommissaris en stond vlakbij waar het gebeurde...vreselijk!
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 23 januari 2020 om 11:16
Dat moet inderdaad verschrikkelijk tragisch zijn geweest, Jan. Vertelde je moeder er nog wel eens over? Of vermeed ze dit onderwerp juist?
Paul zei op 25 juni 2020 om 18:00
Jan Wagemakers is april 2014 op 66-jarige leeftijd overleden. Hij was getrouwd met Hanny Appeldoorn en woonde toen op Oss-Zuid in de Tilderdstraat.
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 26 juni 2020 om 06:43
Ah, dat is verdrietig om te horen, Paul. Maar wel fijn dat je het hier meldt.
Bedankt voor je berichtje.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.