skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Vincent van de Griend
Vincent van de Griend Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Vincent van de Griend
Vincent van de Griend Bhic

Oud bedrijf aan de Maasdijk

In 1982 werden meerdere karakteristieke panden aan de Megense Maasdijk op de foto gezet. Zo ook nummer 29. De beschrijving vertelt ons niet meer dan dat het hier zou gaan om een bedrijf en dat het gebouw zelf dateert van rond 1900. Weet jij meer?

Maasdijk 29, Megen 1982 (foto: : Wies van Leeuwen/ Provincie Noord-Brabant, collectie BHIC PNB001042210)Maasdijk 29, Megen 1982 (foto: : Wies van Leeuwen/ Provincie Noord-Brabant, collectie BHIC PNB001042210) 

Het pand lijkt hier niet in al te beste staat te zijn en bovendien verlaten. Kijken we vandaag naar hetzelfde adres dan zien we een smalle voordeur op de plek waar op onze foto nog grote dubbele deuren zitten, een sierlijke trap, smeedijzeren versieringen, een kelderingang, veel meer ramen,… op dit adres is duidelijk grondig verbouwd.

Kijk naar Toen

Weet jij welk bedrijf hier vroeger zat? Heb jij persoonlijke herinneringen aan deze plek? Of ken jij de geschiedenis van dit pand en weet je of de huidige situatie lijkt op die van (veel) vroeger? Alle informatie is welkom. Je kunt reageren in het vak 'Reageer op dit verhaal' hieronder.

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in De Sleutel, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen 

Reacties (8)

W. van de Kamp (van de Mulder) - telefonisch zei op 23 mei 2019 om 10:43
Meneer Van de Kamp herinnert zich nog dat hij als klein jongetje van een jaar of 7 meereed op de vrachtwagen die mengvoeders haalde op de beurs in Rotterdam. Deze losten ze dan hier, bij de heer Peters uit Megen, die ze weer verkocht aan kleinere boeren in de omgeving. Dat zal in 1936, 1937 zijn geweest.
Na de mengvoeders zat hier een steenfabriek, 'het Schouwke', en werden er kleine siersteentjes gemaakt. Nog wat later heeft hier jarenlang de gemeentewagen gestald gestaan.
frits van schijndel zei op 30 mei 2019 om 17:02
het pand was eigendom van antoon peters graan en vee handelaar beganengrond veestalling 1e en 2e verdieping verdieping graan opslag op de 1e verdieping werd het graan vermalen ingang beganen grond en 1e en 2e verdieping zaten in rechte lijn als bovenste deur boven aan de buitenkant een overkapping met een katrol met een lang touw om de zakken graan omhoog ener omlaag te krijgen (toen nog jutten zakken aan de voorzijde was een op en afrit om met paard en kar te laden en te lossen die betonnen muur rechts was er toen nog niet
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 3 juni 2019 om 09:50
Veel dank voor de reacties, W. van de Kamp en Frits. Bijzonder om te lezen! Het lijkt wel alsof je nog zo door het pand loopt, Frits, mooi om op die manier mee te kunnen kijken. Bedankt!
frits van schijndel zei op 5 juni 2019 om 13:02
siersteen fabriek het schouwke rond 1948 daar werd de begane grond gebruikt voor de bakovens om de sierstenen af te bakken aan de overzijden van de maasdijk stonden 2grote open loodsen daar werden de kleistenen gemaakt in houten mallen en daarna gedroogd de 1e en 2e verdieping werd gebruikt als opslag voor de afgebakken sierstenen de op en afrit was toen nog in gebruik de directeur was was de heer van Dinther die woonde op maasdijk no 20 (voorheen maasdijk )
frits van schijndel zei op 5 juni 2019 om 13:17
vergissing voorheen maasdijk moet heuvelstraat zijn
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 5 juni 2019 om 14:23
Ah nou, helemaal duidelijk, Frits. Heb je daar zelf ook gewerkt?
frits van schijndel zei op 5 juni 2019 om 18:28
heb er zelf niet gewerkt was in die tijd slager van beroep en flink nieuwsgierig nu nog een klein stukje over het pand rond 1960 is het pand aangekocht door de gemeente megen- haren en macharen en is het gemeente werf en werkplaats geworden en is de op en afrit gelijk gemaakt met boven kant maasdijk om de 1e verdieping te gebruiken als garage voor de gemeente wagen
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 6 juni 2019 om 09:19
Dat verklaart veel, Frits, dank voor je aanvulling!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.

Lees ook deze verhalen