i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Mill en Sint Hubert
Tags:

Oud wordt nieuw

vertelde op 25 december 2018 om 10:41 uur

Waarom dit bouwwerk in 1987 op de foto is gezet, dát weten we niet, wel dat dit plaatje geschoten moet zijn aan de Klompenmakersweg in Sint Hubert. We zijn benieuwd hoe het dit gebouwtje verder verging. Weet jij meer? We horen graag van je.

Klompenmakersweg 16, Sint Hubert 1987 (foto: Wies van Leeuwen, collectie BHIC PNB001042667)Klompenmakersweg 16, Sint Hubert 1987 (foto: Wies van Leeuwen, collectie BHIC PNB001042667)

De planken kieren, dakpannen ontbreken en de natuur heeft hier schijnbaar vrij spel. Schuilt er een verhaal achter deze overwoekerde en vervallen schuur (of was het misschien nog langer geleden zelfs een woonhuis)?

Herken jij deze plek? Staat het gebouw er nog wel, maar dan niet meer in deze staat en is het nu helemaal mooi geknapt? Is hier van oud weer nieuw gemaakt of was het toch echt rijp voor de sloop? Weet jij welke bedrijvigheid achter de houten wanden plaatsvond? Kortom: kun jij ons iets meer bij deze foto vertellen? Alle informatie is welkom.

Kijk naar Toen

We hopen op reacties! Deel jouw herinneringen of informatie in het vak 'Reageer op dit verhaal' hieronder. Bellen of mailen kan natuurlijk ook.

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in de Koerier Mill, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen

 
Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (4)

Eddy Klomp zei op 27 december 2018 om 14:20 uur

Dit is een varkensstal, welke vroeger gebruikt werd door Peter Klomp, wonende aan de Lange Schoolsrtraat. Waarschijnlijk was de eigenares Gina Klomp. De stal was rijp voor de sloop alwaar Cor Klomp een huis heeft gebouwd rond 1988.

Peter Klomp zei op 30 december 2018 om 10:52 uur

Inderdaad, het was de schuur van gina klomp, voor mij tante gien, en mijn vader piet klomp hield hier altijd een paar varkens, ik ben er zeer vaak geweest, echt een zeer ouderwetse schuur waarin ook de korte kar de wanmolen stonden, aan de achterkant was een open afdak voor de bossen aanmaakhout en de leer (ladder) links kon je langs de schuur via een smal paadje naar de wanroijseweg deze kwam uit bij de waterput van manders,de mulders (molenaars) piet en jan verrijken maakte hier altijd gebruik van om bij de molen te komen , kortom veel leuke herinneringen, waarom de foto is gemaakt weet ik niet maar leuk is het wel

Peter Klomp zei op 30 december 2018 om 10:58 uur

De schuur is al lang weg, en stond op de plaats waar nu de geitenwei met wat parkeerplastsen zijn van marty bus

Hilde Jansma
Hilde Jansma bhic zei op 2 januari 2019 om 16:14 uur

Bedankt voor de reacties, Eddy en Peter. Bijzonder trouwens dat er een foto van is gemaakt; zeker omdat niet iedereen het de moeite waard vindt om van een oude schuur een foto te maken.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 3 november 2016 om 11:11 uur

Boerderij in de steigers!

vertelde op 2 februari 2018 om 10:26 uur

Molenstraat 1 in Mill

vertelde op 10 augustus 2018 om 11:17 uur

Hoekingang wordt hoekraam