skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Saskia Green
Saskia Green Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Saskia Green
Saskia Green Bhic

Oude werkplek

We zien hier het kantoorpand van het Osse vleesbedrijf Hartog. De klok op kantoor gaf op het moment van fotograferen vijf voor zeven aan. Dus de fotograaf was óf een vroege vogel óf misschien een collega die overwerkte. We zien asbakken op het bureau, dus er werd nog een sigaretje gerookt op de werkvloer.

In dit kantoor hebben veel Ossenaren hun werkjaren versleten en hebben daar ongetwijfeld leuke herinneringen aan. Wij zijn op zoek naar leuke en spannende verhalen over het vleesbedrijf Hartog.

Dacht je bij het zien van deze foto, ‘’he, dat is mijn oude werkplek’’ of kun je vertellen welk ‘modern’ apparaat er naast het typemachine staat?

Reageer dan nu en deel je kennis! 

Reacties (4)

mari-anne marijnissen v schijndel zei op 6 augustus 2014 om 15:58
Ja dat is mijn oude werkplek.Het moet in 1969 geweest zijn.Ik zat er op de loonadministratie.Het apparaatje is een rekenmachinne. Ik moest er de uren uitrekenen .
Er kwam dan een papieren kassarol uit met de berekening erop.
Heb er enkele maanden gewerkt totdat ik weer ging studeren.
Het was een hele lange afdeling. Ik zat helemaal achterin naast een hele aardige collega Ben de naam kwijt. Ook werkte er wijlen Henk Broeksteeg,De vader van een latere onderwijscollega van me.Het was de tijd van het mobylletje en de grote fontein in de vijver voor het gebouw.
Rene Kroon zei op 6 augustus 2014 om 20:05
Wat is de locatie van dit gebouw in Oss? Het lijkt namelijk op het kantoor van Organon waar ik 11 jaar heb gewerkt, totdat het werd platgegooid in 2013. Dit was het zg. "KM gebouw" gelegen aan de gasstraat 10. Dat gebouw had een andere indeling, maar dat is misschien later veranderd.
Jacqueline Willemsen zei op 7 augustus 2014 om 17:20
@Rene, Dit gaat over hetzelfde gebouw, eerst in bezit van Hartog. naderhand was het een van de kantoorgebouwen van Organon. De teloorgang van beide fabrieken is bekend!
Eline Hendriksen (per telefoon) zei op 8 augustus 2014 om 13:18
Ik herken mijn werkplek op deze foto: ik heb van 1974-1980 bij de afdeling personeelszaken van Unox gewerkt (Piet Moeswinkel was daar toen afdelingshoofd). We hebben daar veel lol gehad! Op de verdieping erboven zat de financiële administratie. Het apparaat naast de typemachine is een rekenmachine: je kon er mee optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen. Je toetste de nodige cijfers in, gaf een draai aan de slinger (rechts van het apparaat) tot alle radertjes op hun plaats waren gevallen, en dan was de berekening uitgevoerd. In het gebouw zat ook nog een kassier van Unilever, bij hem kon je meedoen aan de bedrijfsspaarregeling, inleg 45 gulden per maand.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.

Lees ook deze verhalen