i

Pittoreske hoeve

vertelde op 3 maart 2016 om 15:47 uur

Aan de Klompenmakersweg in Sint Hubert stond rond 1987 nog deze boerderij met bijbehorende schuur. Wie weet hoe het is afgelopen met dit vervallen pand?

Vervallen boerderij aan de Klompenmakersweg te Sint Hubert

Deze gebouwen leken hevig te verlangen naar de genadeslag in de vorm van die ene laatste windvlaag, maar karakteristiek is het zeker. Vincent van Gogh zou er wel raad mee hebben geweten!

Waarom de boerderij in deze staat verkeerde, weten wij niet: het pand lijkt nog bewoond, dus leegstand is geen logische verklaring. Was het geldgebrek of desinteresse? Misschien liet de bouwvergunning onverwacht lang op zich wachten. Weet jij hoe het echt zit? Bestaat deze boerderij nog, al dan niet verbouwd? Praat ons eens bij!

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (4)

Pieter Cuppen zei op 22 maart 2016 om 13:06 uur

Dit huisje is tot 1994 bewoond geweest door mijn oudtante. Hoewel de foto anders doet vermoeden was het huisje best stevig en lekte het amper. De boerderij bestaat niet meer, is eind jaren '90 afgebroken en herbouwd.

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper bhic zei op 22 maart 2016 om 14:03 uur

Beste Pieter, bedankt voor je reactie. Leuk om te lezen dat je oudtante in deze boerderij heeft gewoond. Gelukkig voor haar verkeerde de hoeve niet in zo'n slechte staat als wij dachten. Zo zie je maar, een foto zegt lang niet alles...

Cor Klomp zei op 22 maart 2016 om 21:54 uur

Het boerderijtje op de foto werd op dat moment bewoond door mijn tante .Ik heb het boerderijtje van haar gekocht en in 1988 helemaal afgebroken en opnieuw opgebouwd. Mijn vader en mijn tante zijn hier geboren. Heel toepasselijk heten zij (en ik ook dus) Klomp! De grootvader van mijn grootvader (geb. 1788 en gestoven in 1848) heeft al op deze plek gewoond, hiervan heb ik nog oude akten. Ik ben dus de 5de generatie Klomp aan de Klompenmakersweg. Het is de bedoeling dat mijn zoon hier op den duur komt wonen en hij heeft ook 'n zoon. die zouden dan de 6de en 7de generatie Klomp aan de Klompenmakersweg worden. Ik heb ook nog veel foto's die nog ouder zijn als deze foto hierboven.

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper bhic zei op 23 maart 2016 om 10:09 uur

Bedankt voor het delen van jouw persoonlijke herinneringen, Cor! Wat een bijzonder verhaal; zoveel generaties die allemaal op dezelfde prachtige plek hebben gewoond. Mooi om te lezen dat de familie Klomp ook in de toekomst nog aan de Klompenmakersweg hoopt te wonen.

Wij zijn altijd erg geïnteresseerd in oude foto's. Mocht je ze met ons willen delen, dan kun je de scans van de foto's opsturen naar het e-mailadres info@bhic.nl. De beheerder van onze fotobank zal dan verder contact met je opnemen. Nogmaals bedankt voor je reactie!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 12 augustus 2009 om 10:41 uur

Kerkelijk leven in Sint Hubert

vertelde op 10 oktober 2009 om 09:51 uur

De kom van Sint Hubert rond 1825