skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Saskia Green
Saskia Green Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Saskia Green
Saskia Green Bhic

Relaxen aan de Maas

De zomer is weer aangebroken, dus zoeken we massaal verkoeling op wanneer de temperatuur boven de 25 graden dreigt uit te komen. In 1975 in Maashees was dit niet anders. Wie kan zich dit idyllische plekje aan de Maas nog herinneren?

Vakantiepret aan de Maas in 1975

Zoals we op deze foto kunnen zien, was het goed toeven bij deze ligweide aan de Maas. Aanvankelijk dachten we dat het hier ging om hotel-camping 'Op den Berg' in Maashees, maar uit verschillende reacties is gebleken dat de foto in spiegelbeed is afgedrukt. Deze ligweide ligt dus aan de andere kant van het dorp. Hier kon je heerlijk zonnebaden, een balletje trappen of natuurlijk een duik in de rivier nemen.

Heb jij zelf je zwoele zomeravonden aan de Maas doorgebracht en herken jij jezelf misschien als één van de vrolijke meisjes of de zonaanbidders op de voorgrond van de foto? Weet jij ons meer te vertellen over de ligweide of misschien juist wel over de industrie die we op de achtergrond zien? Deel je herinneringen met ons!

Hieronder de juiste foto (niet in spiegelbeeld):

De 'juiste' foto van de ligweide aan de Maas

Hieronder het bewijs dat er in 40 jaar eigenlijk niet zoveel veranderd is. Onze collega Frans van de Pol maakte onlangs onderstaande foto van de ligweide:

 Recente foto van de ligweide in Maashees

Reacties (6)

Sjaak reijnders zei op 28 juni 2016 om 16:51
Foto is verkeerd afgedrukt moet net andersom zijn maas aan de linkerkant plekje is er nog steeds ( dus niet vanaf camping ) groet
Lisette Kuijper
Lisette Kuijper bhic zei op 29 juni 2016 om 09:46
Beste Sjaak, bedankt voor je reactie op deze foto! Wat vreemd dat hij verkeerd is afgedrukt...fijn dat er altijd mensen zijn die vanuit ervaringen weten hoe het verleden er precies uit heeft gezien.

Leuk om te weten dat het plekje nog steeds bestaat. Kom je er zelf nog weleens of kun je ons leuke verhalen over vroeger vertellen? Alle herinneringen zijn welkom bij ons!
Marc Rongen zei op 29 juni 2016 om 18:33
Mooie foto van Maashees, het verhaal klopt echter niet. Allereerst is de foto in spiegelbeeld geplaatst. De Maas hoort links te liggen. Ook de vermelde locatie is onjuist, dit is niet hotel-camping Op den Berg maar de ligweide aan de andere kant van Maashees en Havens. Destijds was er een soort zwembadje in de Maas gemaakt (paaltjes). De ligweide is er nu nog en is helemaal niet zoveel veranderd. Ik ben trouwens in het bezit van de originele ansichtkaart, 1x in kleur en 1x zwart wit. Bovendien heb ik een soort kunstwerk (schilderij) laten maken waarbij de kunstenaar deze kaart artistiek heeft geïntrepeteerd.
Lisette Kuijper
Lisette Kuijper bhic zei op 30 juni 2016 om 10:07
Fijn dat jij het verhaal van Sjaak kunt bevestigen, Marc! Goed om te weten dat het hier niet gaat om camping 'Op den Berg.' Ik zal dit in het verhaal hierboven aanpassen.

Uiteraard zijn wij erg benieuwd naar hoe de situatie er wél uit heeft gezien. Mocht je de ansichtkaarten en/of het schilderij met ons willen delen, dan kun je foto's of scans daarvan sturen naar het mailadres info@bhic.nl. Wanneer je dit wilt, kunnen we ze ook bij dit verhaal plaatsen. Nogmaals bedankt voor de informatie!
Lisette Kuijper
Lisette Kuijper bhic zei op 30 juni 2016 om 13:07
We hebben de foto inmiddels gedraaid, waardoor deze niet meer in spiegelbeeld wordt weergegeven. Het resultaat zie je onderaan het verhaaltje...
Thea de Voijs de Hoog zei op 14 september 2022 om 14:31
Wat leuk om deze foto te zien. Wij gingen hier vroeger altijd zwemmen. Kleintjes in het pierenbadje. Hier heb ik als kind heel veel uren doorgebracht. Mijn zus heeft een keer een andere zus van de rand van het pierenbadje geduwd. Die zus dacht dat ze verdronk. Ik heb haar toen "gered"

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.

Lees ook deze verhalen