i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Geffen , 's-Hertogenbosch , Eindhoven
Periode: 1993 - 2013
Tags:

en maakt ook deel uit van:

Atlas: Betaald voetbal

Ruud van Nistelrooij (1976-…)

vertelde op 22 februari 2017 om 09:40 uur

April 2000: Ruud van Nistelrooij, PSV’s topschutter, scheurt voor de tweede keer binnen twee maanden een knieband af. Zijn schreeuw van pijn gaat TV-kijkend Nederland door merg en been en zijn carrière lijkt voorbij. Pas in maart 2001 zien we hem weer terug in de Eredivisie.

Foto: Paul Bland, creative commonsManchester United keek mee, zag dat het goed was, tikte 30 miljoen euro voor hem af en nog eind april 2001 was Ruud een “Red Devil”. Spijt hebben ze er daar nooit van gekregen: 80 doelpunten in de eerste twee seizoenen, twee keer topscorer in de UEFA-cup en één keer in de competitie, speler van het jaar, landskampioen.

Mede door een nieuwe blessure viel hij daarna even wat terug, maar het laatste seizoen gaat het hem weer voor de wind. Uiteindelijk weet hij in totaal 150 doelpunten voor United te scoren, waarvan 38 in Europese wedstrijden: een clubrecord.

“Van the Man” vertrekt naar Spanje. Real Madrid is de nieuwe werkgever en ene R. van Nistelrooij is de nieuwe “Máximo Goleador”. Met Madrid wordt hij twee jaar op rij kampioen. Wel blijkt hij blessuregevoelig, waardoor hij na die eerste twee seizoenen wat minder vaak speelt, maar fit blijft hij altijd een levensgevaarlijke schutter. Na zijn jaren bij Real Madrid heeft Van Nistelrooij zijn loopbaan in Duitsland en opnieuw Spanje afgebouwd.

Tussen de bedrijven door speelde hij ook nog eens 70 keer in het Nederlands Elftal, en scoorde daarbij 35 doelpunten. Kampioen én topschutter in drie sterke competities: natuurlijk moet Ruud in het “Brabants Elftal van de eeuw”!

Foto: Wikipedia

 

 

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: