i

Dit verhaal gaat over:

Tags:

Schaduwen en licht

vertelde op 15 december 2017 om 14:03 uur

Op deze foto, vermoedelijk uit 1976, lijkt een dirigent zijn kinderkoor naar de perfectie te drillen. De omschrijving spreekt dat echter tegen: "Het Schimmenspel in een kerstspel van jongeren in De Bongerd in Macharen."

Schaduwen en licht

We weten dat schaduwspelen in de Kersttijd vaker worden opgevoerd, maar de stap van deze foto naar zo'n soort voorstelling lijkt nogal groot. Wie kan ons meer over deze foto vertellen? Werd er echt een schimmenspel opgevoerd in De Bongerd in 1976? Hoe ging dat dan en wat was daarbij de rol van deze kinderen? Herken je jezelf hier op het toppunt van je roem? Vertel ons dan wat meer over deze voorstelling, over het verhaal en het ongetwijfeld daverende succes. Deel je kennis!

Je kunt je verhaal kwijt in het vak 'Reageer op dit verhaal' hieronder.

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in De Sleutel, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen

 

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (2)

Paul Raes (telefonisch) zei op 21 december 2017 om 11:14 uur

Beste,

De dirigent op de foto dat ben ik. In 1976 was ik het hoofd van basisschool De Linde in Macharen. Op de accordeon zit Piet van de Coolwijk, de concierge van toen. Ik herinner mij dit schimmenspel als bijzonder geslaagd. De twee hoogste klassen verzorgden het schimmenspel en op de foto zien we een lagere klas die de muzikale ondersteuning bood. Slechts zelden heb ik ouders een staande ovatie zien houden! Ik vond het een prachtige ervaring.

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper bhic zei op 21 december 2017 om 13:45 uur

Wat leuk dat de enthousiaste dirigent op deze foto ons heeft gebeld met dit prachtige verhaal! Wie weet zijn er nog enkele van zijn 'pupillen' die ons nog meer kunnen vertellen over het zeer geslaagde schimmenspel in Macharen...

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 24 december 2014 om 14:22 uur

Zingende mannen

vertelde op 20 november 2015 om 08:57 uur

Heerlijk, helder water

vertelde op 2 januari 2017 om 09:38 uur

De ster van Driekoningen