i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Boekel
Tags:

Sleutelen aan een sax

vertelde op 17 september 2010 om 14:04 uur

De meeste gebruiksvoorwerpen om ons heen hebben zo hun onderhoud nodig. Dat geldt zeker ook voor muziekinstrumenten. Klein onderhoud doen we, als het even kan, zelf, maar voor een ‘grote beurt’ moet een specialist worden ingeschakeld.

Zo iemand weet altijd meer en heeft bovendien een iets uitgebreider instrumentarium tot zijn beschikking. Net als de man op deze foto dus. Volgens een BHIC-collega, tevens saxofoonspeler, vindt hier een revisie plaats, want alle kleppen zijn van de saxofoon verwijderd. En de man is waarschijnlijk aan het vijlen.

De foto is nog niet zo heel oud, dus zou deze persoon weleens herkend kunnen worden. Of misschien herkent hij zichzelf wel. We zullen zien…

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (3)

Peter zei op 24 september 2010 om 18:22 uur

Het begin van wat ik nog steeds met veel plezier doe. Repareren van "toeters" De foto is omstreeks 1990 gemaakt. Ben niet aan het vijlen, maar met een schroevendraaier bezig overigens alleen maar voor de foto. Lokatie is nog steeds Beatrixlaan 15 in Boekel maar wel een wat grotere ruimte en ook wat minder haar op mn hoofd en een leesbrilletje op mn neus. Elke dag muzikanten over de vloer, praten over hun hobby. Blijft leuk.

Met muzikale groet,

De reparateur.

F.Rijs, Veghel (schriftelijk) zei op 28 september 2010 om 13:21 uur

Deze sax-reparateur is niemand minder dan Peter van der Aa uit Boekel. Zijn talent ontdekte hij bij "Goossens en Swagerman" in de Vughterstraat in Den Bosch. Vakman, sociaal mens, Brabantse gemoedelijke omgangsvormen met de juiste beroepsmentaliteit. Een grote vriend van mij!

Henk Buijks bhic zei op 28 september 2010 om 13:24 uur

Dit is erg leuk: eerst een reactie van de man zelf en dan nog een heel mooie van een goede vriend van hem. Fijn dat we niet meer hoeven te zoeken. Bedankt!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 16 november 2009 om 16:17 uur

De orgelbouwers van Smits

vertelde op 8 augustus 2007 om 10:02 uur

Van "steeds harder" naar "steeds beter": O.B.K. Erp 1863-nu