i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Helvoirt
Tags:

Spring eens een gat in de lucht

vertelde op 9 mei 2018 om 09:52 uur

Zou ze het hebben gehaald, de sprong over het touw? De fotograaf van persbureau Het Zuiden legde dit mooie moment vast op 4 augustus 1956, op het kamp van de Sint Birgittagroep in Helvoirt. Kring Merel, om precies te zijn.

De groep maakt onderdeel uit van het Katholiek Meisjes Gilde (KMG). Wat de Verkenners in die tijd voor jongens zijn, is het Katholieke Meisjes Gilde voor meisjes. De meisjes gaan gezamenlijk op stap, overnachten soms in tentjes, en vermaken zichzelf met sport en spel. Wat later zal  binnen deze verenigingen ook steeds meer worden aangestuurd op de voorbereidingen van de toekomstige taken van de vrouw, zoals dat in die jaren wordt gezien. Oftewel alles wat te maken heeft met koken, hygiëne en zorg.

Maar nu is er tijd voor ontspanning en worden er wedstrijdjes gehouden wie het hardst kan rennen of het hoogst kan springen. Herken jij één van de meisjes? Zat je zelf bij een dergelijke groep? Of had je net zo'n zonnebril als de leidster hier op de foto? Wat zijn jouw herinneringen aan de Sint Birgittagroep in Helvoirt? Vertel ze ons!

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in De Meierij, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen

 

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 23 juli 2015 om 17:11 uur

Feestelijke stoet in Helvoirt

vertelde op 8 september 2016 om 11:57 uur

Met de meiden op kamp