i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Haps
Tags:

Stoere knapen

vertelde op 19 juli 2018 om 16:38 uur

Vaak plaatsen we in deze rubriek foto’s waar we weinig tot niks van weten, behalve misschien een locatie of een jaar. Van deze foto weten we juiste precies wie er op staan, dus daar zijn we niet naar op zoek. Wel horen of lezen we graag de verhalen van toen. Roept deze foto herinneringen bij je op? En wil je deze met ons delen? We zijn erg benieuwd en hopen dan ook op reacties.

R.K.V.V. Hapse Boys (foto: Fotopersbureau Het Zuiden, collectie BHIC HAP0106) R.K.V.V. Hapse Boys (foto: Fotopersbureau Het Zuiden, collectie BHIC HAP0106)

Kijk ze daar staan, de stoere voetballertjes uit Haps. De foto is vermoedelijk genomen bij de installatie van pastoor Steures, in 1945, want de Voetbalvereniging Haps was uiteraard wel goed R.K. Het waren andere tijden toen: Geen tattoo in zicht, het haar keurig in de plooi en deze knapen dragen geen kekke gifgroene balletschoentjes, maar échte stevige voetbalschoenen. Met stalen neuzen, zonder twijfel. Voetbal was nog een mannensport. Dat 70 jaar later de eer van het Nederlandse voetbal hoog gehouden moest worden door de dames, was nog volstrekt ondenkbaar.

Kijk naar Toen

We weten precies wie deze getalenteerde knapen zijn, dus daar hoeven we niet naar te vragen. Waar we wél op zitten te wachten zijn de sappige verhalen over de successen van RKVV Haps: over glorieuze overwinningen, kampioenschappen, of juist kansloze inmaakpartijen. Enne... Is er inmiddels ook een Haps’ damesteam? We hopen op reacties en nodigen je van harte uit om jouw herinneringen, anekdotes en verhalen te delen in het vak 'Reageer op dit verhaal' hieronder.

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in het Cuijks Weekblad, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 16 mei 2011 om 21:41 uur

Ajax bij Haps

vertelde op 24 maart 2016 om 14:31 uur

Hapse piepers

vertelde op 18 mei 2018 om 15:34 uur

De nieuwe burgemeester van Haps