i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Veghel
Tags:

Strakke nieuwe brug

vertelde op 10 maart 2009 om 10:06 uur

Dre stuurde ons deze mooie foto van de vervanger van de oude hoge brug over de Zuid-Willemsvaart in Veghel:  een strakke, nieuwe Maxwell Taylorbrug. De brug is genoemd naar Maxwell Davenport Taylor (1901-1987),  een Amerikaanse generaal-majoor, die tijdens de operatie Market Garden commandant was van de 101e Aiborne Division.

Veghel, bruggen over de Zuid-WillemsvaartTijdens de gevechten van deze Luchtlandingsdivisie rond Veghel in de periode na 17 september 1944 heeft Taylor de Militaire Willems-Orde verdiend.

Taylor had "zich in den strijd door uitstekende daden van moed, beleid en trouw op de volgende wijze onderscheiden door als commanderend generaal van de 101ste Luchtlandingsdivisie van overleg, initiatief, gezond oordeel en grote bekwaamheid blijk te geven toen hij zijn plannen voor een parachutistenlanding in Nederland ontwierp en tot uitvoering bracht.”

Taylor was een van de zestien Amerikanen die met de Militaire Willemsorde zijn onderscheiden.

In 1969 is de brug door generaal Maxwell Taylor zelf geopend. De brug werd toen echt gezien als een symbool van de vooruitgang. Maar inmiddels is ook deze weg al weer achterhaald door de A50.

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: