skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper Bhic

Terug in de tijd in Wanroij

In het Wapen van Wanroij werd donderdag 16 oktober 2014 volop gesproken over de lokale geschiedenis. René Bastiaanse en Henk Buijks namen de gasten deze avond mee naar Wanroij in vroeger tijd.

Behalve de virtuele wandeling door regiohistoricus Henk Buijks en de quiz door René werd aan de hand van meegebrachte foto’s herinneringen losgemaakt. Mensen lieten hun foto’s zien, wisselden van gedachten over oude situaties, vulden elkaar aan óf spraken elkaar tegen… De meegebrachte foto’s werden ter plekke gescand.

Van zaadhandel De Kuper in Wanroij (hier rechts) werd een prachtige serie aangeleverd. Dankzij de toevoeging van Toon Cornelissen (zie hieronder) weten we dat het gaat om de winkel van één van de agenten van waaruit de zaden werden (door)geleverd. 

Ook groepsfoto's geven een mooi tijdsbeeld weer. Kijk mee naar deze selectie. Met de klok mee zien we (na zaadhandel De Kuper), Willem en Truus van de Velden, zuster Wilhelmina Abe, mevrouw Abe -Cornelissen en mevrouw Baltussen. Daaronder een groepsfoto in kleur, eind jaren zestig/begin zeventig, met daarnaast een winterse foto uit de Lepelstraat, met een bevroren boomgaard achter het oude gemeentehuis en als laatst vijf priesters met één missionaris.

Reacties (9)

Toon Cornelissen zei op 15 november 2014 om 20:39
De foto rechtsboven is niet van Zaadhandel De Kuper zelf, maar van de winkel van een van de agenten van waaruit de zaden werden (door)geleverd. Op die foto de winkel in Groesbeek met geheel rechts Jo de Kuper en daarnaast Antoon de Kuper.
Gerard H.A.A. de Bie
Gerard H.A.A. de Bie zei op 27 mei 2016 om 00:47
Toon,
Deh noem ik nog 's ; oog voor detail zodat het in de toekomst in het goede perspectief gezien wordt . Heel belangrijk.
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 27 mei 2016 om 09:35
Bedankt voor je toevoeging Toon, het verhaal is aangepast. En je hebt helemaal gelijk, Gerard: goed perspectief is heel belangrijk.
Jan van de Hulsbeek Jz. zei op 25 juni 2016 om 23:04
het winters landschap is gefotografeerd vanuit de verdieping boven de toenmalige winkel /smederij/kolenhandel/broederij etc, van de familie van de Hulsbeek aan de lepelstraat 19 ,op de foto voorin zie je 'n kippenhok want onze Opa had ook 'n kippenbroederij en meerdere kippenhokken de andere stonden achter tot aan het "moffenhuuske " (wat nu ongeveer de Haarhamer is) .Op de plek waar dit hok stond woont nu mijn zus Marij van Kempen v.d. Hulsbeek Schoolstraat.
Links achter op foto is de boerderij van van Gonda ( Fam. Hendriks) en rechts bovenin het dak van het voormalige Gemeentehuis (gesloopt),later bibliotheek te zien en dak van bakkerij Maassen. Het gebouw waaruit foto is genomen is nu Galerie 't Aambeeld ,genoemd naar voormalige werkbank uit de smederij.
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 26 juni 2016 om 16:07
Prachtige aanvulling, Jan, hartelijk dank daarvoor! Het is duidelijk dat je zelf heel bekend bent op dit terrein. Heb je veel mooie herinneringen daar liggen?
tijs van de hulsbeek zei op 29 augustus 2018 om 20:44
Marilou. Fam. van de Hulsbeek had vanaf ( bekend) 1832 een bedrijf in Wanroij.Altijd op dezelfe plek,Lepelstraat.Ook nu nog woont een van de nazaten op nr.19. Vanaf 1832 was hier een smederij gevestigd en later werd er ook galanterieën,touw,huish.art,fietsen,electra,sigaren en kerkboeken verkocht. Na een brand in 1925 is het in 1927 opgebouwd in de huidige staat .In de zestiger jaren begonnen de verbouwingen totdat in 1992 de (buurman) gemeentewerf werd aangekocht en het bedrijf daar werd voortgezet door Tijs van de Hulsbeek.In het pand is nu een galerie en Bed en Breakfast
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 30 augustus 2018 om 13:31
Dag Tijs, bedankt voor je aanvullende informative. Bijzonder dat de familie Van de Hulsbeek zo'n lange band heft met de Lepelstraat. En ik zie dat je het bedrijf hebt voortgezet, is dat nog steeds zo?
Bart van de Hulsbeek zei op 22 juni 2019 om 00:09
Ook leuk om te vermelden Marilou, is dat een tak van Van de Hulsbeek naar Heesch is vertrokken om daar, je raadt het nooit, een smederij te beginnen.
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 24 juni 2019 om 09:18
Haha, kijk eens aan, Bart. Dat smeden zit duidelijk in het bloed ;) Bijzonder om te zien hoor.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.

Lees ook deze verhalen