i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Wanroij
Periode: 1906 - 1950
Tags:

Trouwfoto

vertelde op 9 november 2018 om 14:56 uur

De onderstaande foto is genomen bij gelegenheid van het huwelijk van Miek Willems en Dot Willems in 1906 in “de Kulen” te Wanroij. Op de foto staan een hele boel familieleden en waarschijnlijk zijn de anderen buren en vrienden.

Het kind midden vooraan met jurkje, dat aan zijn oor voelt, is Grad Terburg (geboren in 1903). Daarachter zit Grada Terburg-Willems met Kee op schoot, achter Grada haar man Janus Terburg. Links naast Grada zit haar zuster Han Jenniskens-Willems, daarachter Piet Jenniskens.

Rechts van Grada zien we haar schoonzuster Bet Willems-Van Asten, met daarachter haar man Koos Willems (een broer van Grada). Naast Bet zit dan weer Maria Centen, zuster van Wilhelmina (Derkemientje) Centen, de moeder van de bruid, die aan de andere kant van de bruidegom en bruid (een zuster van Grada Willems) zit.

Dat bruidspaar is vervolgens vertrokken naar de Verenigde Staten om zich te vestigen in Browns Valley, Minnesota. De man rechts achter, met de opvallende baard, zou een zekere Croef zijn, die de emigratie en de reis regelde. Mijn moeder onderhield nog tot na de oorlog contact met haar tante Miek, zoals blijkt uit de briefkaart uit 1950. Ze was immers naar haar vernoemd, zei ze.

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: