skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Stef Uijens
Stef Uijens RA Tilburg
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Stef Uijens
Stef Uijens RA Tilburg

Twee onder één kap

Henk Buijks
Henk Buijks Bhic
vertelde op 22 augustus 2011
bijgewerkt op 18 november 2013
Bij een “twee onder één kap”, of “tweekapper”, denken we vooral aan een woning en niet zo gauw aan een gebouw waarin twee bedrijven zijn ondergebracht. Maar onder dit Geffense dak bevonden zich twee bedrijven: Hotel De Gouden Leeuw en een winkel in koloniale waren, manufacturen en galanterieën.

De Gouden Leeuw is nog steeds een begrip in Geffen, nu vooral als uitgaanscentrum, maar de winkel is allang verdwenen. Vermoedelijk werden beide zaken uitgebaat door dezelfde familie, maar we zouden dat graag zeker weten.

Gelukkig wonen in Geffen nog veel mensen die herinneringen hebben aan het gebouw op deze ansicht, ook aan de winkel.

We kijken uit naar hun verhalen!

Reacties (7)

christan zei op 25 augustus 2011 om 15:34
mijn vader ad is geboren in dit pand, zijn ouders runde het hotel en de winkel, het gaat om naris renders en zijn vrouw, dien renders ze hadden 4 zonen en 2 dochters. een zoon is nog in leven, nl. chef renders hij woont momenteel in het zorgcentrum de annaborch in rosmalen.
Henk Buijks, namens BHIC bhic zei op 26 augustus 2011 om 08:42
@Christan, bedankt! Natuurlijk zijn er nog vraagtekens. Bijvoorbeeld of Ad Renders, jouw vader, de zaak (beide zaken) heeft overgenomen van zijn ouders, of één of meer van de andere kinderen. En of jijzelf nog iets met De Gouden Leeuw te maken hebt gehad.
christan zei op 26 augustus 2011 om 11:52
de broer van mijn vader,chef is (met opa inwonend,oma was overleden) in de zaak gekomen en daarna mijn vader, deze haaft de winkel bij het cafe gevoegd. zo konden er ook bruiloften en andere grote feesten worden gevierd.het was toen nog steeds een hotel met altijd wel wat gasten.bv de kassenbouwers uit het westland(deze kwamen in geffen kassen bouwen in de bergstraat.en bleven logeren in het hotel tot ze klaar waren. en bv mevr. de groot, deze werkte bij naaiatelier schouten en verbleef door de week ook bij ons. zij woonde in amsterdam.ook mensen op doorreis kwamen overnachten om de volgende dag weer verder te reizen.wij kwamen in het hotel wonen met vijf jongens en ikzelf.mijn zus ingrid is daar geboren.wij hebben vijf jaar daar gewoond en toen heeft jo v lee uit geffen het gekocht van mijn vader.
Henk Buijks, namens BHIC bhic zei op 26 augustus 2011 om 15:42
Da's snel, @Christan, bedankt! We krijgen nu echt zicht op het reilen en zeilen van het hotel en de mensen die er werkten en verbleven. Wel vraag ik me af hoe hotel en winkel werden gecombineerd. Was er iemand van de familie vooral actief in de winkel?
christan zei op 26 augustus 2011 om 16:26
goede middag ,ik zal hierover navraag doen, maar we gaan dadelijk op vakantie en komen volgende week zaterdag weer rerug. dus gaat even duren.
naar mijn weten deed oma de winkel en daarnaast samen met opa het cafe en hotel, er was iemand die het poetswerk deed en de kinderen hielpen zodra het kon ook mee.de geffense heemkunde zal hierover ook nog wel informatie hebben en anders onze ome chef.ik zal na onze vakantie kontakt met hem opnemen om het een en ander na te vragen. vraagje,hoe komen jullie aan deze anzichtkaart?
Adrie van Griensven zei op 20 januari 2013 om 00:27
Beste Christan,
Ik begrijp uit uw eerst reactie dat uw vader - Ad Renders - niet meer leeft. Ik was in de jaren vijftig met hem bevriend en kwam soms bij hem thuis. Ik herinner me ook dat uw vader een zusje had met - voor mij toen uiterst curieus - een bruin en een blauw oog. Ik heb het erg gevonden toen het gezin in de ajren vijftig ging verhuizen, want uw vader heb ik nooit meer gezien en nooit iets over hem gehoord - zo ging dat maar al te vaak.
Interessant is wat werd verteld over de hotelgasten.
Overigens jammer dat er na de Re van 26-08-2011 niets meer vernomen is.
Henk Buijks, namens BHIC bhic zei op 20 januari 2013 om 19:16
Misschien, @Adrie, heeft jouw bijdrage aan het forum weer iets in gang gezet en gaat Christan ons nog meer vertellen.
En, @Christan, ingeval jij dit leest, kan ik je zeggen dat de ansicht deel uitmaakt van de fotocollectie van het BHIC. Ik hoop dat je je spoedig meldt op dit forum!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.

Lees ook deze verhalen