i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Boxtel
Tags:

Uit de brand

vertelde op 4 april 2018 om 13:29 uur

Het is hartje winter, januari 1955. Er ligt flink wat sneeuw als de Commissaris van de Koningin Jan de Quay naar Boxtel komt om de nieuwe brandweerkazerne te openen.

foto: persbureau Het ZuidenRechts op de foto zien we twee lange rijen met vrijwillige brandweermannen; links staat commandant Jo Bastings, de man links met de witte helm. Oud-premier Jan de Quay - die de officiële opening gaat verrichten - laat zich maar moeilijk ontwaren op deze opname.

Toch drukt De Quay een sterke stempel op deze bijeenkomst. In zijn toespraak pleit hij namelijk voor de oprichting van de regionale brandweer. Hierin zou Boxtel - als centrumgemeente – een spilfunctie moeten krijgen, zo benadrukt De Quay. Na de opening moet de Commissaris snel weer op pad want er wachten nóg twee klussen in Boxtel. Zowel het gemeentelijk waterleidingbedrijf als het openbaar slachthuis bestaan 25 jaar en ook daar is zijn aanwezigheid gewenst.

Was je aanwezig bij de opening van de kazerne? Of zag je De Quay die dag soms op een andere plek in Boxtel? Mogelijk sta je hier op de foto? Vertel het ons en vertel het verhaal achter deze foto.

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in de Meierij, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 25 januari 2009 om 09:20 uur

Een nieuwe brandweerkazerne

vertelde op 20 februari 2015 om 10:25 uur

Brandweer in nood