i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Boekel
Tags:

Van nostalgie naar nu in Boekel

vertelde op 23 mei 2016 om 12:47 uur

Op donderdag 19 mei organiseerden het BHIC en de KBO in "Boszicht" in Boekel een middagje "terug in de tijd". René Bastiaanse en Marilou Nillesen namen ongeveer 80 belangstellenden mee naar de vorige eeuw. Gezamenlijk met de zaal werd na de pauze een aantal Boekels foto's beschreven, wat leidde tot een feest van herkenning. Met een gezellige "petje-op-petje-af-quiz" werd de middag afgesloten.

Een mooi gevulde zaal die ook zorgde voor veel mooi oude foto's. Kijk maar mee.

Marilou Nillesen neemt de zaal mee terug in de tijd (foto: BHIC)

 

 

Foto's beschrijven: klas van de Mater Amabilissschool, jaren veertig (coll. A. v. Zutven)Foto's beschrijven: Koeienschatters in Venhorst, jaren vijftig (coll. A. v. Lankvelt)

Foto's beschrijven: klas van de Mater Amabilissschool, jaren veertig (coll. A. v. Zutven)

Een deel van het ondersteunende BHIC-team (foto: Jos Jansen)Boszicht vol belangstellenden. Tweede van links burgemeester Bos (foto: Jos Jansen)

 

 Petje-op-petje-af-quiz... (foto: Jos Jansen)

... met een prijs voor de winnaar (foto: Jos Jansen)

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (8)

Gerard H.A.A. de Bie
Gerard H.A.A. de Bie zei op 2 juni 2016 om 19:37 uur

Op Foto -8- v.l.n.r. op voorgrond ; Frans Vesters oudste zoon van Harry Vesters ( zie verhaal; "In een groen knollenland".), Peter Biemans o.a. voorzitter van Heemkundekring Sint Achten op Boeckel en Joop van lankvelt o.a. vrijwilliger bij Boekelse Lokale Omroepkring / Heemkundekring vanaf het eerste uur.

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 3 juni 2016 om 09:20 uur

Heel goed, Gerard! Wij zouden het bijna vergeten maar natuurlijk is het ook belangrijk recente foto's van namen te voorzien, anders zitten we over een paar decennia met hetzelfde probleem als met oude foto's (namelijk: dat we niet weten wie erop staat). Dus dank!

Gerard H.A.A. de Bie
Gerard H.A.A. de Bie zei op 3 juni 2016 om 23:16 uur

Nu, ook de personen op foto -2- zover ik het weet althans : v.l.n.r. Gerard H.A.A. de Bie, Burgemeester Pierre M. J. H. Bos, Martien K.W. van de Brand (Gemeente - secretaris in Boekel t/m 1999), midden voor raam; Sjaak A. Coolen, zijn vrouw Riky Coolen - Weemen, Ria Meulemeesters - Jacobs, Peter A.L. van Hees en met blauwe blouse ; Wim Willems ( had loodgietersbedrijf in vorige eeuw). Van de personen waar van het gezicht niet goed te zien is weet ik het niet (zeker).

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 5 juni 2016 om 09:36 uur

Hartstikke mooi, we zetten ze erbij!

Henk Vesters zei op 9 april 2018 om 19:04 uur

Op foto 8 staat weliswaar Frans Vesters, maar is niet de oudste zoon van Harrie Vesters zoals Gerard de Bie vermeld heeft.

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper bhic zei op 10 april 2018 om 12:23 uur

Bedankt voor je reactie, Henk. Weet je toevallig of Frans Vesters wél een zoon is van Harrie Vesters en zo ja, de hoeveelste?

Henk Vesters zei op 10 april 2018 om 13:54 uur

Van de 10 kinderen is Frans de 2e zoon van Harrie en Gerarda Bijvelds. Ik zal ze hier even vernoemen: Leo, joke,Frans, Martha, Mien, Henk, Gerda, Petra, Tonnie ,Bennie. 5 zonen en 5 dochters.

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper bhic zei op 10 april 2018 om 15:29 uur

Bedankt voor deze toelichting, Henk, heel fijn!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: