skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Vincent van de Griend
Vincent van de Griend Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Vincent van de Griend
Vincent van de Griend Bhic

Van wie is deze bolide?

‘De Zwarte Hand heeft weer toegeslagen.’ Het is alsof we de straten van Rotterdam zien waar Pietje Bell zijn kattenkwaad uithaalde. In werkelijkheid kijken we naar de Kerkstraat in Oss met zicht op de grote kerk.

Van wie is deze bolide?

En wat direct in het oog springt is de klassieke automobiel die geparkeerd staat op de weg. Het N-kenteken is te herkennen (N-26759) en we hopen dat dit ons aan meer informatie helpt.

We zijn nieuwsgierig naar het verhaal achter deze auto. Wie mocht zicht eigenaar noemen van deze bolide? En hoe kwam hij aan dit luxe paard?

Deel je kennis en vertel het op onze nieuwe website www.deautovanmnopa.nl, een historische site over avontuurlijke motorrijders en ondernemende automobilisten in Brabant!

Zoek in je familiealbum naar auto’s met een N-nummer en deel je foto en verhaal met ons!

Reacties (7)

Mevrouw v/d Sande (telefonisch) zei op 15 juli 2015 om 15:39
Mijn schoonvader heeft in eenzelfde Ford gereden. Hij werkte in Oss bij Unilever. Helaas heb ik geen foto van de auto en weet het kenteken ook niet. Wel kan ik me herinneren dat hij altijd zijn Ford parkeerde bij de brandweerkazerne in de Molenstraat. Daar zat ook de garage van Janota. Een mooie anekdote vind ik ook dat zijn zus opgetogen vertelde dat de auto ontzettend hard reed, wel 60 km/u!!
Jo van der Sloot zei op 17 juli 2015 om 10:29
Weet je wie ook zo'n klassieke auto had? Dokter Verbeek uit Oss. Hij reed met deze auto zijn patiënten af ook in de dorpen. In Berghem kwam hij regelmatig. Als kind mocht ik wel eens mee rijden. Dokter Verbeek was een bekende huisarts in Oss. Hij bezocht zijn patiënten nog, nu moet je er om smeken. 7 juni 1952 was hij 50 jaar huisarts. Dr. Verbeek kwam ook bij ons thuis. Hij zette zijn vrouw dan bij ons af zodat mijn moeder en zij met elkaar praten. Mijn moeder heeft een aantal jaren de keuken mogen leiden bij deze zeer gerenommeerde arts. Mijn tweede roepnaam Antonius is naar zijn zoon vernoemd die eerder verdronken was. Hij zelf is door een auto ongeluk om het leven gekomen op hoge leeftijd. In Nijmegen of Arnhem
Marieke Marijnissen zei op 28 december 2017 om 13:56
Op de site deautovanmijnopa.nl kun je dus opzoeken dat de auto van T. Janssen was. Hij woonde met zijn twee zussen op Kerkstraat 7. Zijn beroep was automonteur elders in Oss.
Lisette Kuijper
Lisette Kuijper bhic zei op 29 december 2017 om 18:29
Wat fijn dat jij ons doorverwijst naar onze website 'De auto van mn opa', Marieke! Dit is de verwijzing naar de specifieke pagina: https://deautovanmnopa.nl/kentekens/n-26759
Jan van Weert
Jan van Weert zei op 11 september 2018 om 13:01
De eigenaar van de eerste auto is duidelijk. Wat ik mij nu afvraag, wat is het kenteken van de achterste auto. Ik heb de foto aan zitten kijken maar kom niet tot een oplossing. Wellicht dat jullie bij het BHIC, aan de hand van de originele foto wel kunnen zien wat het kenteken is?
Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 12 september 2018 om 11:14
Bedankt voor je reactie Jan. Hugo heeft ook al naar het origineel gekeken, maar dat levert helaas niet meer informatie over het kenteken van de eerste auto op.
Jan van Weert
Jan van Weert zei op 12 september 2018 om 11:18
Jammer! Maar evengoed bedankt voor jullie moeite.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.

Lees ook deze verhalen