i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Mill en Sint Hubert
Tags:

Vereniging Wilbertoord opgericht

vertelde op 11 augustus 2009 om 14:04 uur

Op 19 Juni 1945 verzamelt zich in café Deckers (thans café D’n Hoefslag) een aantal inwoners van Wilbertoord om zich te beraden over hoe men het beste de gemeenschapsbelangen zou kunnen behartigen.

Wethouders Linders. Foto: MyllesheemDe bijeenkomst staat onder de bezielende leiding van de heren Koos Linders (raadslid en wethouder), Meester Vloet (schoolhoofd) en A. de Bekker (gemeentesecretaris van Mill c.a. en later burgemeester van Gemert).

In de ietwat gedragen stijl van toen weet A. de Bekker “op heldere, klare wijze aan te tonen de wenselijkheid, ja de noodzakelijkheid en onmisbaarheid van zulk een vereniging en het grote nut dat deze streek daarvan zal kunnen hebben.” De aanwezigen geven vervolgens door een spontaan applaus blijk van hun instemming met zijn woorden. Negentien gezinshoofden melden zich die avond als lid aan.

En zo is de grondslag gelegd voor de "Vereniging Wilbertoord", voorheen genoemd R.K. Vereniging Peeldorp Wilbertoord Mill.  Als eerste voorlopige bestuursleden worden gekozen de heren C. Linders (voorzitter), M. Vloet (secretaris) en M. van Daal. Later wordt het bestuur uitgebreid met twee personen en op het moment is het bestuur zelfs zes personen sterk.

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: