i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Oirschot
Periode: 1957 - 1961
Tags:

Versiering voor de Sacramentsprocessie

vertelde op 6 januari 2017 om 14:35 uur

Sacramentsdag is de viering van de geconsacreerde heilige Hostie. Het feest valt op de donderdag na Pinksteren, de datum is daarom niet steeds dezelfde. In Oirschot werd een Sacramentsprocessie gehouden. Marie en Anna Noyen maakten voor hun huis in de Nieuwstraat een bloemmotief, dat door Anna op foto werd vastgelegd. Hieronder de bloemmotieven uit de jaren 1957-1961. Met dank aan Jos Noyen voor de gegevens en het beschikbaar stellen van de foto’s. Deze zullen binnenkort worden overgedragen aan heemkundekring De Heerlijkheid Oirschot

 

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (2)

Henk van de Wal zei op 7 januari 2017 om 15:50 uur

Op de foto van 1961 is nog mooi de schoenschraper te zien die bij de voordeur staat. Helaas is die verdwenen.
Ik zag die vroeger altijd als ik te voet naar de jongensschool liep. Aan de andere kant van de straat waren er ook nog een of twee, moet ik even nagaan.
De dames Noyen hadden voor het raam altijd bloeiende orchideeën staan. Ik vond dat prachtige en intrigerende planten. Het gaaf (nog meer) aanzien aan het huis en de voor mij onbekende bewoonsters. Die orchideeën zag je toen verder nergens, tegenwoordig zijn ze volop te koop bij tuincentra en supermarkten.

Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 11 januari 2017 om 15:53 uur

Wat leuk om te lezen, Henk, dat je je nog zoveel detail herinnert van vroeger. Al lopende naar school had je zo een hele hoop te bekijken. En dat mooie huis met orchideeën voor de ramen zal vast indruk op je gemaakt hebben.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 3 april 2009 om 11:21 uur

De kunst van bloemenleggen