skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Ans Holman
Ans Holman RA Tilburg
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Ans Holman
Ans Holman RA Tilburg

Vleesbereiden op Volkel

Jan Ruis
vertelde op 7 april 2014
bijgewerkt op 30 april 2014
Deze foto stamt uit 1951. Ik was toen als dienstplichtig soldaat te werk geseld in de oude Duitse manschappenkeuken op Volkel. Samen met een maatje moest ik dagelijks voor 2.000 man vers vlees bereiden.

Reacties (2)

jan ruis zei op 20 juni 2014 om 20:32
lEUK OM MIJ ZELF TERUG TE zien ALS DPL KOK SLAGERmet het kruis op zijn koksmuts ben ik zelf, ben als beroeps militair na 36 jaar diest met pensioen,maar de mooiste tijd was mijn dienstpllcht in die tijd was er niet veel ,en als soldij kreeg je een gulden per dag,maar die saamhorigheid is niet te betalen,en de kameraatschap,want we zaten in het zelfde schuitjewe haadeh allemaal niets.
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 22 juni 2014 om 15:46
Dag Jan,
Bedankt voor je mooie reactie. Bijzonder om te lezen dat die saamhorigheid zo'n indruk heeft gemaakt. Even uit nieuwsgierigheid, hoeveel vlees heb je wel niet nodig om 2000 man te voeden?

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.