i

Dit verhaal gaat over:

Tags:

vertelde op 31 oktober 2019 om 08:29 uur

Deze anekdote heb ik van mijn oudere broers gehoord. Het speelt zich af rond de jaren 50 en schijnt echt gebeurd te zijn.

Mijn ouders hadden 5 kinderen en dus het nodige verstelwerk!! Iedere maand kwam daarvoor een oudere dame die we Oma P. noemden. Na het verstelwerk bleef zij weleens na om wat mee te drinken. De radio stond aan en er werden een paar jongeren geinterviewd. Oma dommelde een beetje in, maar werd klaarwakker toen zij een van de jongeren hoorden zeggen: "Wij gaan altijd voor het zingen de kerk uit."

Oma schrok wakker en zei boos; "Dat zou in mijn tijd niet gebeurd zijn! Wij bleven altijd in de kerk tot dat we mochten vertrekken."

Dit verhaal is nog lang naverteld in ons gezin.Deelnemers aan de emigratiecursus van de NCB verlaten de kerk in Veghel, maar dan na de mis (foto: Fotopersbureau Het Zuiden, 1951. Coll. BHIC, fotonr. 1673-006181)

Foto: Deelnemers aan de emigratiecursus van de NCB verlaten de kerk in Veghel, maar dan na de mis (foto: Fotopersbureau Het Zuiden, 1951. Coll. BHIC, fotonr. 1673-006181)

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: