i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Escharen
Tags:

Vreugdedansjes in Escharen

vertelde op 19 april 2016 om 10:45 uur

Wat een vrolijke boel moet dit zijn geweest! Wie weet wanneer deze foto is gemaakt en wie herkent deze dansende jongens en meisjes uit Escharen?

Vrolijke dansgroep uit Escharen

We kijken hier naar een dansgroep uit Escharen, bestaande uit jongens en meisjes van verschillende leeftijden. Hoewel de kinderen tegen de zon in moesten kijken, is het plezier van hun gezichtjes duidelijk af te lezen. Dit kiekje is onderdeel van de collectie van fotograaf Jean Smeets, van wie onlangs ruim 10.000 prachtige foto's uit Grave aan onze beeldbank zijn toegevoegd.

Wij zijn natuurlijk heel benieuwd naar de jonge koppeltjes die we hier op de foto zien poseren. Weet jij wie hier regelmatig pirouettes draaiden en op welke muziek er werd gedanst? Kwam jij hier misschien zelf ook om lekker te swingen en kreeg jij de danspasjes snel onder de knie? Deel jouw herinneringen met ons!

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (5)

Ria Willems zei op 20 april 2016 om 09:29 uur

Dit de kindervolksdansgroep SJALOOM uit het Estersveld.
De foto is gemaakt tijdens de feestelijke opening van de bejaardenwoningen aan de Graafsedijk (ca. 30 jaar geleden). Op het grasveldje voor de bejaardenwoningen waren diverse activiteiten, waaronder een optreden van deze kindergroep.

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper bhic zei op 20 april 2016 om 10:13 uur

Wat leuk dat je je deze dansgroep nog zo goed kunt herinneren, Ria! Fijn dat we nu weten bij welke gelegenheid deze foto is gemaakt. Was je misschien zelf één van deze kinderen of kende je een aantal van deze vrolijke jongens en meisjes?

jacqueline kleine-emons zei op 21 april 2016 om 17:50 uur

Oh..wat leuk. ..we hebben heel veel leuke uitjes gehad met sjaloom! !

Ria Willems zei op 23 april 2016 om 09:59 uur

Nee, ik sta achteraan op de foto, als e een van de dansleidsters, samen met Miekie Thissen, Wilma van Dinthern . Het waren 2 groepen.
Enkele namen van kinderen die erop staan zijn Esther en Judith Barten, Marielle Verstegen, Jacqueline Emons, Jolanda Kuijer, Christel en Sander Willems, Sandra van Halen, Deborah ?

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper bhic zei op 28 april 2016 om 16:39 uur

Bedankt voor jullie reacties en leuk om te horen dat je één van de dansleidsters was, Ria! Zelf ben ik in mijn vrije tijd ook een soort 'dansleidster'. Jacqueline, als je nog herinneringen hebt aan die leuke uitjes, dan mag je die altijd met ons delen!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 22 maart 2010 om 10:51 uur

De molen van Escharen

vertelde op 21 maart 2016 om 16:54 uur

Knokken in de kroeg