i

Waar is de jubilerende dokter?

vertelde op 25 januari 2018 om 15:31 uur

We schuiven aan bij de koffietafel voor Karel Lamers, geneesheer directeur van het Groot Ziekengasthuis in Den Bosch. Deze bijeenkomst heeft plaats aan de Papaverstraat in Sint-Michielsgestel, op 27 april 1968. Persbureau Het Zuiden schiet verschillende foto’s maar de vraag is: waar is de dokter?

Karel Lamers is een bijzondere Bosschenaar. Na zijn arts-examen in 1925 loopt hij onder meer stages in Londen en Parijs, promoveert op ‘glucose-insuline’ en keert, na enkele jaren internist in Sittard te zijn geweest, terug op zijn oude nest. Daar wordt hij in 1938 geneesheer-directeur en internist van het Groot Ziekengasthuis.

Hij richt daar onder meer de bloedtransfusiedienst op. Tijdens de oorlog – als het ziekenhuis grotendeels is gevorderd als hospitaal voor de Wehrmacht – keurt Lamers talrijke Nederlandse gijzelaars uit de kampen in Haaren en Vught af. Hiervoor wordt hij na de oorlog gehonoreerd. Een bijzonder man, die tot na zijn pensionering (tot zijn 75ste) part-time internist blijft. 

Nu terug naar de foto’s. In het kader waarvan wordt deze koffietafel geserveerd? Wie is erbij of wie ziet Karel Lamers hier zelf op de foto?

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in de Meierij, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 27 april 2009 om 14:28 uur

Onze dokter!

vertelde op 25 januari 2009 om 15:15 uur

40 jaar dorpsdokter