i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Schijndel
Tags:

Water van de koffiejuffrouw

vertelde op 6 september 2018 om 09:40 uur

Is het het granito-aanrecht? Of het emaillen bakje dat in de gootsteen staat? De dame met haar kenmerkende schort wellicht? Eén ding is duidelijk: met deze foto zijn we in één klap in de jaren zestig beland. Juni 1961, in het keukentje van de kousenfabriek Jansen de Wit, om precies te zijn.

Misschien was de mevrouw op de foto ook wel de koffiejuffrouw die ’s ochtends en ’s middags met kannen langs de verschillende afdelingen ging. Tussen de bedrijven door voorzag ze ook de plantjes van water. Het mooie aan deze foto is dat er ogenschijnlijk niets belangrijks gebeurt. En juist die alledaagse momenten werden vroeger nauwelijks op een foto vastgelegd.

Als we wat langer naar de foto kijken, zien we helemaal links onderin nog net de bovenkant van een theemuts. Evenals als het zeepbakje bij de gootsteen overblijfselen van vervlogen tijden. Ook het horloge – met smal gevlochten bandje – is een mooie vingerwijzing naar de mode van die tijd.

Brengt deze foto jou ook in één keer terug naar de jaren zestig? Werkte je misschien bij Jansen de Wit? Of ken je de mevrouw? Welke herinneringen maakt deze foto bij jou los? Vertel ze ons!

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in De Meierij, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (2)

Fred Doreleijers zei op 30 oktober 2018 om 11:25 uur

Zeker weten doe ik het niet maar de foto doet me erg denken aan Erna IJmberts uit de st Servatiusstraat dochter van de Timmerman. Zo ja dan zou ze dat zelf kunnen bevestigen maar dan is de foto van later, misschien haar moeder.

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 30 oktober 2018 om 13:50 uur

Bedankt voor de tip, Fred. We gaan eens kijken of dat lukt!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 11 september 2011 om 12:38 uur

Met pensioen bij Jansen de Wit

vertelde op 27 september 2017 om 12:19 uur

In de kantine van Jansen de Wit