i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Cromvoirt
Tags:

Wit verband breien voor de missie

vertelde op 18 mei 2012 om 12:21 uur

Theemutsen borduren, wit verband breien en kurken verzamelen. Aan de inzet van de jeugd van Cromvoirt heeft het niet gelegen om de missie te ondersteunen.

"Miet Hoevenaars was een ex-novice en van haar moesten we kurken verzamelen. En borduren natuurlijk. Zij zorgde voor garen en kleedjes en dan moest je aan de slag. Sommige borduurwerkjes van toen liggen nu nog in de kerk", vertelt Corrie Witlox.

Zo zijn er ook rollen vol van wit katoen gebreid, als verband voor de missie. "Je vroeg je ook niet af of dat nodig was; als Miet dat zei, dan deed je dat. Ook de juffrouw van de pastoor, Fien van Lieshout, stimuleerde dat. Net zoals je nog niet durfde te denken dat Fien iets anders zou doen dan wandelen met de pastoor", vult Corrie aan.

Ook de jongens droegen hun steentje bij. Met de kermis mochten de misdienaren oliebollen verkopen. Of zelf dingen maken en die op de fancy fair verkopen. Toch was het niet alleen maar sympathie voor de missie die de jongens en meisjes hiertoe dreef. Tijdens al die werkzaamheden konden jongens en meisjes elkaar soms ontmoeten. "Dus dan hadden we er zelf tenminste ook nog wat aan", zegt Corrie met een lach.

Heb jij ook theemutsen geborduurd of kurken verzameld? In Cromvoirt of in een andere plaats? Welke herinneringen heb jíj daaraan?

Laat het ons weten en voeg jouw verhaal toe!

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 23 mei 2009 om 16:23 uur

MIVAPO

vertelde op 23 april 2014 om 09:26 uur

Ga op weg, het ga je goed

vertelde op 2 juni 2014 om 09:39 uur

Voor je werk met de boot naar Congo