i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Lithoijen
Tags:

Yamaha of Zündapp

vertelde op 24 maart 2016 om 12:11 uur

De snelle jongens reden Yamaha, en wilde je snel én stoer zijn, dan werd het Zündapp of Kreidler. Volgens de beschrijving zijn we in Lithoijen en zien we het tankstation van Brekelmans, al kunnen we het eigenlijk niet een echt tankstation noemen.

Yamaha of ZündappWe zien immers slechts één pompunit en daarnaast nog een verrijdbare tank met mengsmering voor bromfietsen. De tijd van de vetkuiven was halverwege de jaren zeventig dan al voorbij, maar misschien dat jij en je vrienden nog altijd fanatieke brommerrijders waren.

We zijn benieuwd of jij weet waar we in Lithoijen zijn. Is het ‘tankstation’ inmiddels verdwenen of juist flink uitgebreid met een shop erbij?

Deel je kennis!

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (1)

Gerda Brekelmans zei op 8 april 2016 om 13:51 uur

Hallo,
Deze foto is gemaakt op Dorpsstraat 17 in Lithoijen in +/- 1970. Rond 1971 zijn er 2 pompen gekomen en de verrijdbare tank met mengsmering voor bromfietsen. Ook is er toen een shop huisje bij gekomen. Rond 1980 is alles verdwenen. De familie Brekelmans woont er nog steeds. Het huis in inmiddels van steen geworden en ze verkopen nu hun eigen merk Bevo hondenvoeding.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 3 maart 2011 om 17:04 uur

Essopomp zoek!

vertelde op 11 april 2013 om 16:22 uur

Gulf in Nuland

vertelde op 9 oktober 2015 om 12:51 uur

Klein Rotterdam