i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Gemonde
Tags:

Zeven blokfluiten op een rijtje

vertelde op 5 juli 2018 om 10:13 uur

Met ingespannen gezichten turen de kinderen naar het bladmuziek dat voor hen staat. Het is dan ook niet niets, als je mag optreden tijdens de opening van de meisjesschool in Gemonde. Een blik op de kalender leert ons dat we zijn beland in februari 1955.

Halverwege jaren vijftig is het muziekonderwijs steeds meer in opkomst in de klas. Sommige onderwijzers introduceren daarbij ook het gebruik van instrumenten. Naast de triangel is dat vaak de blokfluit; een instrument dat je hart verovert… of juist niet. Eén ding is zeker: voor dit optreden is vast veel geoefend. Jammer genoeg kunnen we niet meekijken op het blad om te zien wat deze jongens en meisjes ten gehore brengen. En dat we het niet kunnen horen; ook daar zullen wel zowel voor- als tegenstanders voor te vinden zijn…

Wat herinner jij je van je muziekles vroeger op school? Werd er ook blokfluit gespeeld, of misschien speel je die juist daardoor nog steeds? Welke herinneringen maakt deze foto bij je los? Laat het ons weten!

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in De Meierij, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 5 mei 2009 om 16:35 uur

Gemonde in vogelvlucht

vertelde op 21 oktober 2011 om 13:24 uur

Blokfluitconcert