i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Lithoijen
Tags:

Zichtbaar gezag

vertelde op 19 juli 2010 om 11:08 uur

Vroeger zag je meestal meteen aan iemand dat hij of zij was bekleed met gezag. Lichaamshouding, gezichtsuitdrukking en kleding vertelden die boodschap zonder omwegen.
Deze groep, verzameld vóór het gemeentehuis van Lithoijen, is er een goed voorbeeld van. Vooraan in het midden zit ongetwijfeld de burgemeester met zijn echtgenote.

En de man vooraan links ziet er ook bekend uit. De politieman rechts heeft een gebruinde kop – zou dat komen door dagenlange jachtpartijen op stropers in de polder?

Meer op de achtergrond staan vermoedelijk raadsleden en een enkele ambtenaar. Wordt dit gezelschap herkend in Lithoijen en omringende dorpen? Ook uit de Maaskant ontvangen we graag reacties.

We zijn benieuwd!

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (3)

Frans Heeren, Lithoijen (via e-mail) zei op 9 september 2010 om 12:45 uur

Groepsfoto gemaakt ter gelegenheid van het afscheid van burgemeester Van Heeswijk (zitend, 4e van links), met zijn vrouw, de gemeenteraad en het gemeentepersoneel.
V.l.n.r. zittend: Burgemeester Smits van de gemeente Alem, Maren en Kessel, ?, Mevr. De Werd, Burgemeester Van Heeswijk, Mevrouw van Heeswijk, Fransje van Heeswijk, ?, ? en Burgemeester Jans van de gemeente Oijen en Teeffelen.
Staand: Masseling?, Koen Govers, Wout van Teeffelen, Nol de Werd, Louis van Lier (klerk gemeente Lithoijen), Harrie Hendriks, Herman Koelen, Meester Bouwens, Wout Koppelaars, Bas van de Worp, Gijs Govers, Kil van der Heijden, Piet Kling en Wim Schuurmans
Trap van boven naar beneden: Frans Ploegmakers, Hannes van Drunen, ?, Driek Tiemissen, Toon van Waardenburg, Jan Dijkhoff, Grad Tiemissen en Theo Jetten sr.

Henk Buijks bhic zei op 9 september 2010 om 12:45 uur

Beste Frans,

Bedankt voor deze bijdrage! Met een blik op onze burgemeesterslijst kan deze foto dus worden gedateerd: 1939. Van Heeswijk was de laatste burgemeester van zelfstandig Lithoijen; daarna ging Lithoijen samen met Lith.
Nu nog de vraagtekens in jouw opsomming wegwerken, maar dat mogen ook anderen doen...

Toon Jetten zei op 16 april 2014 om 21:35 uur

Over gezag gesproken... Antoon Jetten, een zoon van meester Theo Jetten sr., zal op 12 augustus 2014 maar liefst 60 jaar getrouwd zijn met Riet Verschueren: petje af voor mijn lieve ouders.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: