skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Saskia Green
Saskia Green Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Saskia Green
Saskia Green Bhic

Zondags uitje naar De Bergen in Wanroij

Het moet volgens mij nog in de late 50er jaren geweest zijn, rond 1959, dat ons bakkers- / kruideniersgezin dikwijls op zondagmiddag met soms 'n oom en tante en iets later ook met nichtjes, vriendjes en vriendinnetjes, ja zelfs met opa en oma, vanuit Boekel naar de plas in Wanroij ging.

Het vliegtuig bij De Bergen in Wanroij, augustus 1960. Foto: collectie G.H.A.A. de BieDat ging allemaal in ’t volkswagenbusje waarmee door-de-week brood en boodschappen rond werden gebracht. Dat busje kon toen tot bijna aan de zandplek aan 't water gereden worden.

Ongeveer in ’t midden van de waterplas was langs palen ’n gaas gespannen, waarachter zwanen en eendjes zwommen.

Terwijl wij als kleine kinderen onder ’t wakend oog van een of meer ouderen in 't zand en ’t water speelden, werd er op de hei-/grasstrook links van 't water van alles voor de picknick uit de wagen gehaald en dan aten we brood met chocoladehagelslag met rode of gele gazeuselimonade waarvan de prik dan tot boven in je neus schoot. En als de zon al rood aan de horizon stond zaten we op de picknickhanddoeken naar de zwanen en eendjes te kijken. Hoe romantisch.

Een jaar later stonden er twee voor die tijd gigantische klimrekken: het vliegtuig en de raket. En weer ’n jaar later stond er ’n glijbaan in ’t water. Daarna is het alleen maar gegroeid en werd ’t als recreatieplas “De Bergen” geroemd en beroemd.

Op foto met vliegtuigklimrek zie je v.l.n.r. nichtje en buurmeisje Wilma de Bie, bakker Willie de Bie en zijn kinderen Rita, Anja en Gerard de Bie. Dezelfde personen zie je ook op de zwart/witfoto met de raket. Op foto 3 staat dezelfde raket en het kleinste meisje van foto 1, maar dan ruim twintig jaar later met neefje Eddie van de Ven.

Reacties (8)

Mariëlla zei op 30 oktober 2016 om 19:48
Heerlijke herinneringen aan. Jaren op rij de hele zomer op de camping gestaan en elke dag de speeltuin in!
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 1 november 2016 om 09:04
Nou Mariëlla, dat klinkt inderdaad als heerlijk zorgeloze jeugdherinneringen! In welke jaren kwam je daar? (ongeveer)
MAriella van Wijnen-Heijs zei op 1 november 2016 om 21:34
Van pakweg '68 tot 73 '74 ongeveer
Mariëlla van Wijnen-Heijs zei op 1 november 2016 om 21:36
Ik heb de camping het van twee veldjes en drie straatjes zien groeien tot heel groot. En ook de speeltuin jaarlijks mee zien groeien.
Leo Peters zei op 17 januari 2018 om 15:34
Weet nog wel dat wij in de jaren 50 er geregeld vanuit Mill naar toe fietsten om in een grindgat te gaan zwemmen. Er was inderdaad in het midden een soort afrastering waarachter de eenden zwommen. Daar mochten wij als recreanten ook niet komen. De boswachter kwam regelmatig langs om te controleren of alles daar via de regels ging. Er was verder nog helemaal niets, geen kleed of toilet gelegenheid. Daarvoor diende de omliggende bossages. Later heeft het WAC (Wanroye actie comitee) het steeds verder tot een speeltuin ontwikkeld.
Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 18 januari 2018 om 09:00
Bedankt voor je reactie Peter. Mooi om zo de ontwikkeling van deze waterplas te kunnen volgen.
Ton van de Ven zei op 10 augustus 2020 om 11:00
Volgens mij hebben wij met ons gezin van 1968 tot en met 1982 op camping De Bergen gestaan. Liefst op vak H. Daar ging mijn vader samen met mijn oom ' s - nachts voor in de rij staan. Altijd 14 dagen, altijd met minimaal 1 ander gezin uit de familie en soms wel met 4 gezinnen uit dezelfde familie. Hoewel de camping maar 12 kilometer van ons huisadres was gevestigd, hadden wij de tijd van ons leven op de camping en waren de hele dag druk met zwemmen, vissen, speurtochten, voetballen, voetvolley, skelteren, pony rijden, roeien, vliegeren, bingo etc.. En in het weekend gewoon naar de Heilige Mis die op de camping werd gehouden........!
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 12 augustus 2020 om 09:17
Dat klinkt inderdaad als een geweldige tijd, Ton, dat moet prachtige vakanties hebben opgeleverd! Mogelijk heb je ook nog een foto die we erbij kunnen plaatsen? Als je dat zelf ook een leuk vindt, dan mag die naar info@bhic.nl ovv camping De Bergen, en dan zetten we die hierbij.

Alvast dank!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.

Lees ook deze verhalen