skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Astrid de Beer
Astrid de Beer RA Tilburg
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Astrid de Beer
Astrid de Beer RA Tilburg

Dienstverlening in coronatijd

Op dit moment is studiezaalbezoek alleen op afspraak mogelijk. Onze digitale dienstverlening is volledig beschikbaar. Op deze pagina vind je altijd de actuele stand van zaken. Laatste update: 23 juli 2021.

Studiezaalbezoek op afspraak

Wij ontvangen op vier dagen per week studiezaalbezoekers op afspraak: dinsdag t/m vrijdag.

Hoe maak je een afspraak?

Het maken van een afspraak gaat via e-mail: aanvragen@bhic.nl

Geef in je e-mail aan op welke dag je onze studiezaal wilt bezoeken, hoe lang je nodig denkt te hebben voor het onderzoek en welke stukken je wilt raadplegen. Uiteraard ook naam, contactgegevens en eventueel bezoekersnummer.

De afspraak wordt rechtstreeks met een van de studiezaalmedewerkers gemaakt. Zij lichten je ook in over de richtlijnen die gelden om je bezoek soepel en veilig te laten verlopen.

In principe kan iedereen een afspraak aanvragen. De studiezaalmedewerkers bepalen echter of een afspraak ook mogelijk is. Bij méér aanvragen dan beschikbare plaatsen wordt gelet op hoe dringend een onderzoek is, of archiefstukken via scannen op verzoek aan te vragen zijn enz. Vraag op tijd een afspraak aan. Je afspraak is pas definitief als deze door een studiezaalmedewerker is bevestigd.

Scannen op verzoek

Het BHIC heeft een gratis scannen-op-verzoek-service. Via onze website vraag je archiefstukken aan om te laten scannen, daarna zijn ze digitaal te bekijken en te downloaden. Meer informatie >

De wachttijd voor bouwtekeningen is op dit moment 4 dagen. De wachttijd voor overige archiefstukken is op dit moment 2 weken.

Chat

Het BHIC heeft een gratis chat-service. Via onze website kun je op maandag t/m vrijdag van 10.00-16.00 en 19.00-22.00 uur chatten met een archivaris.

E-mail

Vragen kunnen natuurlijk ook altijd via e-mail aan ons gesteld worden: vragen@bhic.nl

Mocht het een vraag zijn waarbij langduriger onderzoek nodig is (alle vragen waarvoor we archieven moeten raadplegen) kan beantwoording ervan tot drie weken duren. Bij eenvoudigere vragen laten we sneller iets van ons horen.

Let op: de coronamaatregelen hebben voor een enorme druk op onze dienstverlening gezorgd. We zorgen ervoor dat we alle dringende vragen en verzoeken blíjven afhandelen. Maar andere vragen kunnen we noodgedwongen op dit moment soms níet in behandeling nemen. Indien dit het geval is, dan hoor je dit zo snel mogelijk.

  • Voor vragen over stamboomonderzoek of ander historisch onderzoek is er ons forum: bhic.nl/forum Daar zijn veel gebruikers actief die een ander graag een handje helpen.
  • Voor vragen over lokale geschiedenis zijn er ook fora, die per gemeente/plaats beschikbaar zijn: bhic.nl/ontdekken/mijn-plaats

Contact

Het spreekt voor zich dat wij proberen om onze bezoekmogelijkheden waar nodig en mogelijk verder te vergroten. We werken keihard aan het helpen van zoveel mogelijk mensen.

Neem voor vragen contact met ons op: info@bhic.nl

Dank voor je medewerking en begrip.