Plan je bezoek

Dus jij bent van plan naar het BHIC te komen? Mooi! Hier vind je onze adresgegevens en openingstijden. Om je bezoek zo soepel mogelijk te laten verlopen, is het handig dat je het volgende weet:

Jas, tas en auto

Bij de receptie in de hal houden we bij wie er allemaal in huis is dus wandel daar als eerste even langs. Kom je voor de eerste keer naar het BHIC, dan zorgen onze collega’s van de receptie dat je wordt ingeschreven en een bezoekerspasje krijgt. Ook vertellen zij meer over praktische zaken. Je jas mag namelijk in de garderobe; je tas in één van de – gratis – kluisjes. We zitten op loopafstand (15 minuten) van het NS station, maar kom je met de auto, dan heeft het BHIC een eigen parkeerterrein en munten hiervoor zijn voor één euro te koop bij de receptie (da’s handig want parkeren in de binnenstad is stukken duurder). Verschillende buslijnen vertrekken vanaf het station richting de Citadel maar het dichtst bijzijnde busstation Zuid-Willemsvaart is nog wel 7 minuten lopen. Check voor actuele reisinformatie 9292.nl.

Voor een schappelijk prijsje kun je in ons ‘BHIC-café’ warme drank, frisdrank, koek en snoep uit een automaat kunt halen. Maar let op: er zijn geen broodjes.  Geen nood, want binnen tien minuten loopafstand zijn er genoeg horecavoorzieningen in de Bossche binnenstad waar je wat kunt gaan eten.  Maar je mag natuurlijk ook altijd je eigen broodjes in ons 'BHIC-café' opeten.

Eén mailtje en meteen aan de slag

Het is zeker niet verplicht maar als je – minstens één dag van te voren – mailt naar aanvragen@bhic.nl en daarin zet welke stukken je wil inzien, zorgen wij ervoor dat deze voor je klaarliggen. Denk er aan dat je ook in het mailtje zet wanneer je komt en welk stuk (mét toegangsnummer en inventarisnummers) je wil zien en wat je bezoekersnummer is. (Je kunt ook mailen als je nog geen bezoekersnummer hebt: dan krijg je dat bij je eerste bezoek aan onze studiezaal).

Het voordeel van reserveren is dat je meteen aan je onderzoek kunt beginnen en je er zeker van bent dat dit stuk op die dag niet door een ander geraadpleegd wordt. Maar natuurlijk kun je de stukken ook op de dag van je bezoek zelf ter plekke aanvragen.

Oók belangrijk

Neem je je eigen laptop mee? Prima, onze studiezaaltafels zijn uitgerust met aansluitingen hiervoor. Ook kun je via BHIC-gast gebruikmaken van wifi.  Mocht je gescande akten willen downloaden dan is het handig om een USB-stick mee te nemen.  Wil je foto’s maken van (openbare) originelen, doe dat dan zonder flits; dan hebben andere bezoekers er geen last van. En o ja, laat je pen maar thuis; in het archief werken we liever met potlood (dat heeft met de kwetsbaarheid van originelen te maken). En vergeet niet: heb je vragen of opmerkingen, stel deze dan aan een van de collega’s in de studiezaal. Zij zullen je graag verder helpen.

Onze Citadel

En mocht je even geen archiefonderzoek willen doen, neem dan eens de tijd om van ons gebouw te genieten. Zoek een plekje op een van onze loungebanken of haal een frisse neus op ons mooie terrein. Tip: Wil je meer weten over de geschiedenis van onze 17e-eeuwse dwangburcht, download dan de gratis izi.TRAVEL app.

Graag tot gauw!

 

Animatie over het BHIC

Sommige mensen kennen het BHIC van hun stamboomonderzoek, anderen weer omdat ze op zoek zijn naar oude foto's van hun woonplaats. Over de verschillende functies van het BHIC maakte Tycho Levels van HAS Hogeschool een animatie. Lees verder >>

Mis niets van het laatste nieuws

Wil je van alles op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nu aanmelden