skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper Bhic

Plan je bezoek

 

Dus jij bent van plan naar het BHIC te komen? Mooi! Hier vind je onze adresgegevens en openingstijden. Om je bezoek zo soepel mogelijk te laten verlopen, is het handig dat je het volgende weet:

Eén mailtje en je kunt meteen aan de slag

Onze studiezaal is geopend op afspraak, dinsdag t/m vrijdag van 09.00-12.30 en van 13.00-16.00. Als je onderzoek wilt doen in het BHIC dan kun je een afspraak voor bezoek inplannen via het mailadres aanvragen@bhic.nl. Ook vragen wij je in je mailtje aan te geven welke je graag in zou willen zien. Zodat wij kunnen zorgen dat alles alvast voor je klaarstaat op de dag van je bezoek. Als je nog geen bezoekersnummer hebt: dan krijg je dat bij je eerste bezoek aan onze studiezaal.

Bezoek zonder afspraak is in principe mogelijk, maar omdat we erg druk zijn met het halen van stukken voor onze scanservice en voor gereserveerd bezoek, kan het langer duren voordat we de archiefstukken voor je gehaald hebben. Om niet voor verrassingen te komen staan raden we vooraf reserveren sterk aan. Zeker als je veel stukken in wilt zien is vooraf ons een mailtje sturen veel praktischer. We zorgen dan graag dat alle stukken bij binnenkomst alvast voor je klaarstaan.

Jas, tas en auto

Bij de receptie in de hal houden we bij wie er allemaal in huis is dus wandel daar als eerste even langs. Kom je voor de eerste keer naar het BHIC, dan zorgen onze collega’s van de receptie dat je wordt ingeschreven en een bezoekerspasje krijgt. Ook vertellen zij meer over praktische zaken. Je jas mag namelijk in de garderobe; je tas in een van de – gratis – kluisjes.

We zitten op loopafstand (15 minuten) van het NS station. Verschillende buslijnen vertrekken vanaf het station richting de Citadel. Het dichtst bijzijnde busstation Zuid-Willemsvaart is 4 minuten lopen. Check voor actuele reisinformatie 9292.nl.

Kom je met de auto, dan heeft het BHIC een eigen parkeerterrein. Je krijgt van onze receptionist bij je bezoek een gratis parkeermunt om weer van ons parkeerterrein af te kunnen rijden.  Minder goed ter been? Wij hebben speciale parkeerplaatsen voor mindervaliden. Je vindt ze als je langs ons reguliere parkeerterrein rijdt, door de poort en dan op het binnenterrein direct aan de rechterkant. Word je afgezet, dan mag de auto/taxi doorrijden tot voor de deur van ons hoofdgebouw.

Ben je toe aan een warme drank? Daarvoor kun je terecht in ons BHIC-café. Voor een versnapering of iets te eten zijn er binnen 10 minuten loopafstand genoeg horecavoorzieningen in de Bossche binnenstad. Maar je mag natuurlijk ook altijd je eigen broodjes in ons BHIC-café opeten.

Oók belangrijk

Neem je je eigen laptop mee? Prima, onze studiezaaltafels zijn uitgerust met aansluitingen hiervoor. Ook kun je via 'BHIC-gast' gebruikmaken van wifi. Mocht je gescande akten willen downloaden dan is het handig om een USB-stick mee te nemen. Wil je foto’s maken van (openbare) originelen, doe dat dan zonder flits; dan hebben andere bezoekers er geen last van. Het (laten) maken van kopieën van archiefstukken is gratis. En o ja, laat je pen maar thuis; in het archief werken we liever met potlood (dat heeft met de kwetsbaarheid van originelen te maken). En vergeet niet: heb je vragen of opmerkingen, stel deze dan aan een van de collega’s in de studiezaal. Zij zullen je graag verder helpen.

Onze Citadel

En mocht je even geen archiefonderzoek willen doen, neem dan eens de tijd om van ons gebouw te genieten. Zoek een plekje op een van onze loungebanken of haal een frisse neus op ons mooie terrein. Tip: Wil je meer weten over de geschiedenis van onze 17e-eeuwse dwangburcht, download dan de gratis izi.TRAVEL app.

Graag tot gauw!

 

Animatie over het BHIC

Sommige mensen kennen het BHIC van hun stamboomonderzoek, anderen weer omdat ze op zoek zijn naar oude foto's van hun woonplaats. Over de verschillende functies van het BHIC maakte Tycho Levels van HAS Hogeschool een animatie. Lees verder >>