i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Schaijk
Tags:

Pofferdraagsters

vertelde op 17 oktober 2012 om 15:12 uur

Drie poffers en één hoedje: deze vier dames krijgen speciale aandacht tijdens een feestelijke manifestatie in de open lucht. Het viertal staat in een weiland en op de achtergrond zien we een tribune, bevolkt door vrouwen en mannen in kleren uit de jaren dertig.

De foto is hoogstwaarschijnlijk ook uit die tijd; het zal geen feest zijn geweest in een latere periode, met verklede mensen erop. Maar wat was hier wel aan de hand? En stond dit viertal op Schaijkse of op Reekse grond?

Bij het BHIC weten we van deze foto alleen dat hij ergens in de huidige gemeente Landerd is gemaakt. Weten jullie, in Landerd, meer?

Laat het ons weten via onderstaande reageerlink (of bel ons gewoon op).

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (5)

Theo Boeijen zei op 9 november 2012 om 15:22 uur

Even een reactie op de poffendraagsters,
Waar deze foto gemaakt is en ter gelegenheid waarvan, weet ik niet. Maar de rechtse vrouw (die kleine zonder bril) is volgens ons onze grootmoeder Johanna Nooijen-Jans, de echtgenote van Franciscus Nooijen. Zij is geboren in Reek in 1863 en overleden in Schaijk op 8 juli 1935. Zij heeft gewoond in de Haagstraat nummer 19 in Schaijk, toendertijd genaamd Haag A 3 Schaijk. Zij is de moeder van Pieta Boeijen-Nooijen en Marie Boeijen-Nooijen, beiden wonende aan de Haag te Schaijk. Wij hebben de foto vergeleken met een foto die wij nog hebben van haar en wij zijn van mening dat zij het moet zijn. Kunnen wij misschien een kopie van deze foto krijgen? Er zijn zo weinig foto´s uit die tijd van haar. Ik heb het met mijn broer Wim Boeijen besproken (hij heeft haar nog gekend) en zijn tot deze conclusie gekomen. Succes met het verkrijgen van meer informatie hierover. En als er al meer reactie is geweest horen wij dit graag van u.
Gegroet, Theo Boeijen Schutstraat 9 5396 PE Lithoijen. boeijenberlo@ziggo.nl

W. van Casteren, Middelstraat3 Schaijk zei op 8 februari 2013 om 17:36 uur

De tweede mevrouw van rechts met poffer op de foto, is naar mijn mening mevr. Poos- Oliemeulen, destijds voorzitster van R.K. Boerinnenbond in Schaijk. Dit is nog zeer goed te achterhalen, daar haar dochter,mevr Liza Arts-Poos, nog in leven.
Ingezonden: W.van Casteren, Middelstraat3 Schaijk,
tel 0486-461713

W. van Casteren, Middelstraat3 Schaijk zei op 8 februari 2013 om 18:05 uur

T.a.v.de eerste vrouw links met poffer,
weet ik het niet zeker, maar wil toch een suggestie wagen. Ik vermoed dat dit de schoonzus is van de voorzitster,
mevr. P. Oliemeulen-van Duijnhoven.

Fam. Arts P.v.Winkelstr. Schaijk zei op 11 februari 2013 om 11:54 uur

re:pofferdraagsters de meest rechtse vrouw is Marie Oliemeulen, zus van Jan oliemeulen en Cisca Poos-Oliemeulen. De grootste vrouw met poffer is Cisca Poos -Oliemeulen

Henk Buijks bhic zei op 12 februari 2013 om 11:12 uur

@Fam. Arts, W. van Casteren en Theo Boeijen, hartelijk dank voor jullie reacties en informatie over deze mooie foto! Wel wil ik even kwijt dat er nog onenigheid is over wie precies de rechtse van dit viertal is. Misschien krijgen we daar binnenkort uitsluitsel over wanneer we, op 21 februari, weer een BHIC-avond in Schaijk houden.

Verder mogen we, gezien het aantal reacties uit Schaijk, aannemen dat de foto in Schaijk is genomen. Maar bij welke gelegenheid? Het moet iets groots zijn geweest, want de mensen op de achtergrond zitten op een (tijdelijke) overdekte tribune.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: