somers

vertelde op 6 mei 2009 om 19:44 uur

In de Brabantse Leeuw (jaargang XXVI-1977) wordt op pag 152 in een van de voetnoten aangekondigd dat "de genealogie Somers eerlang zou verschijnen"
Mijn vraag: Is dat ook gebeurd en zo ja
waar en wanneer ?

Reacties (3)

Mariët Bruggeman bhic zei op 7 mei 2009 om 11:29 uur

Beste Pieter,
ik heb even voor je gezocht in de digitale versie van de Brabantse Leeuw (van 1952-2001), maar hierin geen ander artikel meer gevonden over de genealogie Somers. Ik zag trouwens dat het betreffende artikel uit 1977 van dhr. J.N. Leget is, daarom heb ik in onze bibliotheek gezocht op boeken van zijn naam. Maar helaas ook hierin niets gevonden. Wél wordt er in Gens Nostra verwezen naar een boek van G. de Groot uit 1991 (uitgegeven in Dordrecht), met de titel "Genealogie Somers, van Someren, Van Zomeren". Wij hebben dit boek echter niet zelf in onze bibliotheek. Maar misschien kan een openbare bibliotheek je verder helpen.

pieter verbunt zei op 7 mei 2009 om 13:33 uur

Hallo Mariet,
Bedankt voor je zeer snelle reaktie, maar ik verwacht niet in dat boek iets van de tilburgse somers'te vinden, want die hebben niets met van someren te maken. Het betreffende artikel ging juist wél over een tilburger, die in Moergestel door het lint ging.
Als in de BL in 1977 eerlang wordt gezegd, dan zal dat toch niet 1991 zijn ?

Mariët Bruggeman bhic zei op 8 mei 2009 om 09:03 uur

Hoi Pieter,
nee, ik denk ook dat eerlang toch net iets eerder moet zijn dan 14 jaar later. Maar aangezien ik van de hand van Meneer Leget niets meer kan vinden (en deze meneer ook al overleden is) heb ik je toch verwezen naar het boek van G. de Groot. Jammer dat het nou net niet is wat je zoekt.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: