Interessant Hanneke. Ook in de vroege naoorlogse jaren was het nog best moeilijk voor de meeste families en moest er in de meeste gezinnen toch elk dubbeltje omgedraaid worden. Wat waren we als kinderen al blij met een tulband gebakken in de wonderpan en soms bestrooid met wat poedersuiker. Rini de Groot schreef er al eens over
https://www.bhic.nl/ontdekken/verhalen/de-laatste-tulband-uit-de-wonderpan
Of voor de feestdagen dan eigen gebakken brood met kandijsuiker. Mmm...ik ruik nog de geur die uit de oven kwam. En de sigarenrook van je oom (oei oei..) of het advocaatje waarvan je daarna de laatste lepeltjes uit mocht 'drinken'. Dan de bavarois die je tante zo heerlijk kon bereiden..of de rode stoofpeertjes die nergens roder waren ...of de geur van het konijn of de haas die stond te stoven op de kachel. Of de eigengemaakt chocoladepudding mét slagroom of de griesmeelpudding met bitterkoekjes en bessensaus.. Mmm..
https://nl.wikipedia.org/wiki/Haman