Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.

Reacties (6)

Willeke Pr. zei op 1 september 2014 om 13:17
Het is een leuk verhaal, wist niet dat het vroeger zo ging, weer iets geleerd.
Groetjes, Willeke Pr.
van de dierenshop.
Rini de Groot. zei op 29 augustus 2014 om 20:30
De aardappeleters van Vincent aten vanuit de ketel, wij aten al een stuk moderner, uit de ketel legde wij de piepers eerst nog op ons het bord voor wij ze met de vèrket, vork opaten.
Marilou Nillesen, namens BHIC bhic zei op 27 februari 2014 om 09:46
@Rini: Dat is een mooie aanvulling. Zijn er meer mensen die pindakaas (pas) tijdens hun diensttijd hebben leren eten? We zijn benieuwd!
Rini de Groot. zei op 26 februari 2014 om 19:25
Gister bij een verjaardag bracht ik het verhaal van de ketel ter sprake.
Petra, een van de aanwezige verteld, wij stopte een met pindakaas besmeerde snee brood in de bek van de hond en wel zo dat de besmeerde zijde aan de bovenkant zat.
Bij de hond plakte dit voedsel aan het gehemelte, het dier probeerde met alle moeite om het smakelijke voedsel te verorberen.
Ondertussen genoot het gezelschap rond de ontbijt tafel van het “leed vermaak.” (Maar nu, ook voor mij.)
Bij ons stond er geen pindakaas op tafel, in militaire dienst, 1956 heb ik dit beleg leren kennen het gebeurde met mij ook wij hadden de beschikking over een vork.
Pindakaas was van oorsprong een bijproduct van het maken van pindaolie.
De oorspronkelijke pindakaas was dan ook veel droger (want zonder olie) dan de tegenwoordige, die "gewoon" van gemalen pindanootjes wordt gemaakt.

Rini de Groot. zei op 28 januari 2014 om 15:25
Hij is weer terug !!
Rini de Groot. zei op 28 januari 2014 om 15:24
Ik zie alleen de afbeelding, mogelijk is er iets fout gegaan.